1 Mayıs 2016 Pazar

Türkiye Suriye’yi havadan bombaladığında böyle bir vebali nasıl üstüne alacak?


Türkiye Suriye’yi havadan bombaladığında böyle bir vebali nasıl üstüne alacak?
Türkiye masum Müslümanları havadan bombalayamaz, Müslümanlarla savaşa giremez.

Resimde gördüğünüz bebek bu sabah Şam’ın Gutah bölgesine yapılan ağır bombardımanda hayatını kaybeden ve cennet bahçesine alınan küçücük bir bebeğe ait.
Şimdi Türkiye’yi İşid ile savaşa sokmaya çalışan devlet adamları, köşe yazarları, siyasetçiler bu resme çok iyi baksınlar. Daha böyle kaç masum canın, kaç masum kadının şehit olmasını istiyorlar acaba? Havadan bombalanarak küçük canı alınan kendi çocukları olsa yine Türkiye’yi böyle şevkle savaşa sokmak isterler mi acaba?
Kaç kere söyledik ve yazdık. Bir ülkeyi havadan bombalamak çok büyük vicdansızlıktır.Örneğin Türkiye İşid’i vurma sebebiyle Suriye’yi bombalasa İşid bulunduğu mevzileri çoktan boşaltacak, olan orada yaşayan zavallı sivil halka olacaktır. Şimdiye kadar yaşanan savaşlarda da hep böyle olmuştur. Yüzbinlerce masum kadın ve çocuk Ortadoğu’da üzerlerine bomba atılarak oracıkta şehit düşmüştür.
Amerika Müslümanları insandan saymadığı için bombaladığı yerlerde şehit düşen insan görüntülerini zaferle kutlamaktadır. Ama Türkiye asla böyle bir vebali üzerine almamalı asla İşid ile savaşa girmemelidir. Allah Kuran’da tek bir Müslüman’ı haksız yere öldürenin tüm dünyayı öldürmüş hükmünde olduğunu şöyle bildirir:
…Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)
Rusya ve Amerika Suriye’de şu anda toplu katliam yapıyor. Türkiye asla böyle bir savaşın içinde olmamalı, Müslümanlara silah doğrultmamalı. Tam tersine Ortadoğu’da barışın, kardeşliğin, sevginin mimarı olmalı. Eğer PKK tehlikesini bırakıp oyuna gelerek Işid ile savaşa girerse hem Kuran’a göre haram işlemiş olur, hem masum insanları şehit ederek bunların vebalini üzerine alır. Bu arada PKK’da Güneydoğu’yu çekip alır. Orada Komünist Kürdistan’ı gözünü bile kırpmadan kurar ve yerleşir. Türkiye oyuna gelecek, oyuna getirilecek ülke değildir. Kolayca parçalanacak bir ülke değildir. Türkiye derin devletlerin Müslüman katliamına katılacak bir ülke değildir. 
Türkiye Ortadoğu’da Müslümanların sürekli katledilmesine karşı bir set oluşturmalı, mazlum Müslümanların daima koruyucusu olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder