1 Mayıs 2016 Pazar

Tüm Müslümanlar aşkla ve şevkle Mehdiyeti istemedikçe bu akan kan durmaz!


Tüm Müslümanlar aşkla ve şevkle Mehdiyeti istemedikçe bu akan kan durmaz!
Türkiye’nin zorda olması, Ortadoğu’nun zorda olması Mehdiyet planının bir şartı, yani kaderin bir şartıdır.

Peygamberimiz’in ardından her dönemde manevi bir lideri olan İslam alemi, Hicri 1400’de lidersiz... Her düşünceden, her inançtan insanlar birlik oluştururken İslam alemi paramparça ve dağınık... Ve İslam aleminin dört bir yanı acı içinde, kan revan içinde...
Hemen her gün yüzlerce Müslümanın şehit edildiği haberi geliyor. Şimdi de Fransa ve Amerikaterör saldırısını bahane ederek Rakka’daki yüzlerce masum sivil halkı katlediyor. Zalim Baas rejimi çocuklara dahi işkence yapıyor, insanlar elleri bağlanarak şehit ediliyor. Kadınlar ve yaşlılar acımasızca öldürülüyor.
2003'den bu yana 1 milyon 200 bin insan hayatını kaybetti. 4,5 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çatışmalar ise bir türlü son bulmuyor. Bombalama haberleri artık günlük hayatın bir parçası olmuş durumda.
Amerikan işgalinin sadece ilk dört ayında 20 bin sivil hayatını kaybetti ve bu sayı her yıl katlanarak arttı. Halen bombardımanlarda siviller ölüyor, milyonlarca Afgan mülteci kamplarında açlık sınırının altında, son derece zor koşullarda hayatını devam ettirmeye çalışıyor.
DOĞU TÜRKİSTAN
Bugüne kadar 35 milyon Uygur Türkü kardeşimiz şehit oldu. Sadece 2009’da bir gecede 10 bin Müslüman ortadan kayboldu, 100 bin uygurlu kızkardeşimiz evlerinden zorla alınıp zorla götürüldü.
PATANİ
Bölgede son 3 yıldır uygulanan sıkıyönetim döneminde 400’den fazla insan kaybolmuş, 2300’e yakın kişi şehit edilmiş, 4000'e yakın insan ise gayri hukuki gerekçelerle tutuklanmıştır. Şu anda halen 30 bin kişi toplama kamplarında tutuluyor.
Geçtiğimiz 50 yıl içinde 500 yerleşim yerinin haritadan silindiği Filistin’de, milyonlarca insan halen dev duvarlarla kuşatılmış bir açık hava hapishanesi içinde yaşıyor.
MORO
Filipinlerin Moro adasında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz 60 yıldır, diktatörler, komünist reijimler tarafından zulüm görüyor. Bugüne kadar Moro’da 150 bin Müslüman kardeşimiz şehit edildi.
MYANMAR
1942-1996 yılları arasında Mynmar’da 15 bin yerleşim birimi yok edildi, 2 milyon kişi göçe zorlandı. 300 bin kişi şehit edildi20 bin kadın tecavüze uğradı. 5 bin cami ve medrese yakıldı. 1991-92 yıllarında ise 300 bin Arakan Müslümanı katliam korkusu nedeniyle kendi vatanlarından göç etmek zorunda kaldı. Mayıs 2012 itibariyle son 1 ayda yüzlerce Arakanlı Müslümanı şehit edildi.
Burada sadece bir kısmına yer verdiğim zulümler İslam alemine önemli bir şey gösteriyor: ALLAH MÜSLÜMANLARIN BİRLİK OLMASINI İSTİYOR!
Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın... (Al-i İmran Suresi, 103)
1.5 MİLYARLIK İSLAM ALEMİ BİRLİK OLSA, KİMSE İSLAM ALEMİNİ BÖYLE EZEMEZ, kimse bu zulümleri yapmayı tahayyül dahi edemez.
1.5 milyarlık islam alemi birlik olsa, dünyanın her hangi bir köşesinde TEK BİR MÜSLÜMANIN PARMAĞININ UCU DAHİ ZARAR GÖRMEZ.
Ama Müslümanlar dağınık olursa, başsız olursa, zalimlerin zulmüne kapı sonuna kadar açılmış olur. Müslümanlar Peygamberimiz’in emrettiği gibi Mehdi ile müjdelenmedikçe, içinde bulunduğumuz devrin olağanüstülüğünü anlayıp Mehdiyeti istemedikçe, Allah’ın açık emrine uyup bir olmadıkça bu acılar asla son bulmaz!
Bu acıların son bulmasının yolu sokaklarda slogan atmak, teröre terörle karşılık vermek, ya da saatlerce çaresiz bir üslup içinde konuşmak değildir! Bu acıların son bulmasının tek yolu İttihadı İslam için gayret etmektedir. Unutmamak gerekir ki, İttihad-ı İslam için gayret etmeyen her Müslüman dökülen her damla kandan sorumludur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder