2 Mayıs 2016 Pazartesi

Tehlike durumunda vücutta olanlar insanı hayrete düşürüyor


Tehlike durumunda vücutta olanlar insanı hayrete düşürüyor
İnsan vücudundaki tek bir organdaki detaylar insanın iman etmesi için yeterlidir.

Tehlike anında vücudun arka arkaya aldığı olağanüstü tedbirler Allah’ın insanı nasıl koruyup kolladığını, ona karşı nasıl şefkatli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Tehlike anında vücutta önce alarm veriliyor ve anında adrenalinhormonu salgılanıyor.
Karaciğere ulaşan adrenalinmolekülleri buradaki hücrelere, kana daha çok şeker karıştırmalarını emreder. Kandaki şeker miktarı artınca kasların ihtyacı olan fazladan yakıt sağlanmış olur.
Adrenalin molekülü kalp ve beyin hücrelerine giden damarları genişletir. Kalbin kasılmasını hızlandırır ve bu sayede kan basıncı artar. Ve kaslara fazladan ihtiyacı olan güç takviyesi sağlanmış olur.
Adrenalin hormonu karaciğere ve deriye giden damarları daraltır ki kan, o anda ihtiyacı olan beyin ve kalbe gidebilsin.
Kanın deriden çekilmesinin bir faydası da şudur; deri dışarıdan darbe alırsa kan kaybetme riski en aza inmiş olur. Bu nedenle öfke durumunda derideki kan çekildiği için yüz bembeyaz ve soğuktur.
Bu küçücük molekül ne zaman ne yapması gerektiğini bilir. İhtiyaç duymadığı sürece insan vücudunu asla alarma geçirmez. Hiçbir zaman kalbe be beyne giden damarlar daralıp, karaciğere ve deriye giden damarlar genişlemez.
Peki tüm bunları bu gözle görülmeyecek kadar az miktardaki sıvının kendi aklı ve iradesi ile gerçekleştirmesi mümkün mü? Elbette hayır... İnsandaki olağanüstü vucuda bakıp bunun evrimle meydana geldiğini savunanlar ve Allah’ı inkar edenler vicdanlarını kullanmıyorlar.
...Vicdanları kabul ettiği halde, zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkar ettiler. Artık sen, bozguncuların nasıl bir sona uğratıldıklarına bir bak. (Neml Suresi, 14)
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)
O, gökleri ve yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan ve sonra arşa istiva edendir. Rahman (olan Allah)dır. Bunu (bundan) haberi olana sor. (Furkan Suresi, 59)
"Göklerde ve yerde ne varsa tümü Allah'ındır. Allah, her şeyi kuşatandır." (Nisa Suresi, 126)
...Onlar, gerçekten kendilerini yaratan Allah'ı görmediler mi? O, kuvvet bakımından kendilerinden daha üstündür. Oysa onlar, Bizim ayetlerimizi (bilerek) inkar ediyorlardı. (Fussilet Suresi, 15)
Onlar görmüyorlar mı ki, gökleri ve yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan (Allah), ölüleri de diriltmeye güç yetirir. Hayır; gerçekten O, herşeye güç yetirendir. (Ahkaf Suresi, 33)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder