1 Mayıs 2016 Pazar

Kendisine yılan süsü veren Hemeroplanes tırtıllları!


Kendisine yılan süsü veren Hemeroplanes tırtıllları!
Küçücük bir tırtılın yılan taklidi yapması evrimle ve tesadüflerle açıklanamaz!

Yüce Rabbimiz Hemeroplanes tırtıllarına kendisini yırtıcı türlerden koruması için mükemmel bir taklit yeteneği vermiştir. Biryılanın görüntüsü ve onun saldırı teknikleri hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan bu canlının kusursuz taklit yeteneği Allah’ın sonsuz sanatını insanlara göstermektedir.
 
Bu tırtılın sergilemiş olduğu taklit yeteneği,evrimcilerin iddia ettikleri gibi aşama aşama oluşamayacak kadar kusursuz ve mükemmeldir. Hemeroplanes triptolemus Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu bu mükemmel taklit yeteneği ile sonsuz ilim ve kudret sahibi Allah’ı tesbih etmektedir.
 
Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O’nu tesbih eder; O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onlarıntesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)
 
Göklerde ve yerde olanların tümü Allah’ı tesbih etmiştir. O, üstün ve güçlü (aziz) olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (Hadid Suresi, 1)
 
Hemeroplanes tırtıllarına Güney Amerika, Afrika ve Orta Amerika’nın birçok bölgesinde rastlamak mümkün. Normal koşullar altında diğer tırtıllardan görünüş olarak hiçbir farkı olmayan bu tür, tehdit edildiğinde hızlıca bir değişim göstererek mucizevi bir şekilde kendisine yılan görüntüsü vermektedir.
 
Gerçekte zararsız olan bu canlılar, taklit yeteneklerini daha da inandırıcı kılmak adına yırtıcıları korkutmak için onları ısırmaya çalışacaklarmış gibi hamle yaparak karşısındakini kandırma yeteneğine de sahipler.
 
Yılanlar gibi zehirli olmasalar da bu girişimleri kendilerini tehdit eden canlıları korkutmaya yetmektedir.
 
Kainatta gördüğümüz her canlı Allah’ın sonsuz sanatının eşsiz bir eseridir. İnsanın aklı hiçbir zaman Allah’ın sonsuz aklını ve kudretini tam anlamıyla kavrayamayacak kadar acizdir.
 
(Yine) Bilmez misin ki, gerçekten göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. Sizin Allah’tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur. (Bakara Suresi, 107)
 
Şimdi resimlerimize bakalım.1 2 3 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder