1 Mayıs 2016 Pazar

İşid suçlu mu yoksa suçsuz mu?


İşid suçlu mu yoksa suçsuz mu?
Amerika, Avrupa İşid'i savaşarak yeneceklerini düşünürlerse çok yanılırlar.

İşid Ortadoğu’da yüzlerce insanı katlediyor, Amerikan askerlerini kılıçtan geçiriyor, asıyor, kesiyor. Üstelik bütün bu görüntüleri videoya çekip tüm dünyaya gösteriyor öyle değil mi?
Peki bütün bu vahşeti neden yapıyorlar, neden gözlerini bile kırpmadan adam öldürüyorlar? Çünkü Kur'an’a uymayıp onlara yobazların öğrettiği sahte bir dine samimi bir şekilde inanmışlar da ondan.Kur'an’a uymak yerine Buhari’den, Müslim’den, Tırmızi’den Kur'an’ın hükmüne ilave yapıyorlar. Birçok gelenekçi Ortodoks Müslüman gibi; Şiiler gibi, Sünniler gibi, Vahhabiler gibi ilave yapıyorlar. İlave yapınca da böyle sahte bir vahşet dini, şiddet dini ortaya çıkıyor. Uydukları sahte din öyle bir din ki kendilerine uymayanı kâfir görüp kesin öldürülmeli gözüyle bakıyorlar.
Sonuçta bu insanlar Müslüman olarak bu sahte dine samimi bir şekilde inanmışlar ama yanlış yoldalar. Çünkü Kur'an tek bir masum insanı öldürenin bütün dünyayı öldürmüş hükmünde olacağını söylüyor. Dolayısıyla İşid Kur'an’a göre çok büyük harama girip bütün dünyayı öldürme günahını sürekli yükleniyor:   
Bu nedenle, İsrailoğulları?na şunu yazdık: Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)
İşid gelenekçi kitapların, uydurma hadislerin etkisi altında. Bu tip örgütleri silahla ve savaşla yenmek mümkün değildir. Bakın Amerika yıllardır Taliban ile savaşıyor ama Afganistan’ın yüzde 75’i Taliban’ın kontrolünde şu an. Amerika, Rusya bütün gücüyle bombaladılar. Milyonlarca insanı şehit ettiler. Ne oldu? Yine Taliban hâkim. 15 yıl sürdü mücadele, 44 ülke katıldı. NATO da dâhil oldu, ama Taliban’ı durduramadılar. Suriye’de de IŞİD’i durduramazlar, zannettikleri gibi olmaz. Tam tersine onlar savaştıkça İşid çığ gibi büyür.
İşid ancak eğitimle düzelir, gerçekten samimi bir şekilde Kur'an’a dönerlerse düzelirler. Onları Kuran’a döndürecek de tek bir güç var. O da Hz. Mehdi’dir. Hz. Mehdi bu sorunları savaşla, kan dökerek halletmeyecek, tam tersine sevgiyle halledecek. O geldiği zaman insanların burnu dahi kanamayacak. Çünkü Hz. Mehdi savaşları durduracak.
Hz. Mehdi çıkana kadar İşid’de görevini yapacak. Samimi bir şekilde inandıkları için şimdilik yanlış bildikleri yolda ısrarla direniyorlar. Ama Hz. Mehdi çıktığında Kuran’a, gerçek İslam’a dönecekler. Hadislerde siyah bayraklılar, siyah kıyafetliler olarak işaret edilen IŞİD’in bütün bölgeye hâkim olacağı söyleniyor. Batılı güçlerin bu kadere karşı direnmeleri olmaz. Tek çözüm, IŞİD’in İmam Mehdi’ye bağlanmalarıdır. Bu da kısa bir süre sonra gerçekleşecektir.
(Siyah Bayraklılar) FIRAT KIYILARINDAKİ ŞEHİRLERİNDE, KARADA VE DENİZDE ONLARI (KENDİLERİNE KARŞI GELENLERİ) ÖLDÜRECEKLERDİR. (Gaybet-i Numani, sf. 327)
Onun (siyah bayraklıların kumandanı) ASKERLERİNİN SAÇLARI VE BIYIKLARI ÇOK UZUN OLACAK, elbiseleri siyahtır ve ONLAR KARA BAYRAKLARIN ADAMIDIRLAR.  (Gaybeti Numani, sf. 303)
Allah taş kalpli ve soyu belli olmayan birini gönderecek ve zaferler onunla olacak... ONLARI (kendilerine karşı gelenleri) HİÇBİR FARK GÖZETMEKSİZİN TOPLUCA ÖLDÜRECEKLERDİR. (Gaybeti Numani, sf. 303)
 ... (Mehdi’nin çıkışının) diğer bir alameti de, SİYAH BAYRAKLI ORDUNUN ASKERLERİNİN, ATLARINI ŞAM’DAKİ ZEYTİN AĞAÇLARINA bağlamalarıdır... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-İl Mehdiyy-İl Muntazar, s. 23)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder