1 Mayıs 2016 Pazar

Cehennem adeta şuurlu bir hayvan gibi insanları içine alıp nefret kusuyor!

Cehennem adeta şuurlu bir hayvan gibi insanları içine alıp nefret kusuyor!
Böylece, onlardan kimi ona inandı, kimi ona sırt çevirdi. Çılgın ateş olarak cehennem yeter. (Nisa Suresi, 55)












Evet Kuran’daki cehennem ayetlerine baktığımızda cehennemin adeta şuurlu bir mahlukat gibi yaratıldığını anlıyoruz. İnkâr eden milyonlarca insanı içine dolduran, bir o kadar da onlardan rahatsız olup öfkesini kusan bir mahlûkat bu…
Ayetlerden cehenneme girecek olan insanların özel olarak yaratıldıklarını, gözleri olduğu halde görmediklerini, kulakları olduğu halde duymadıklarını, yani ruhlarının olmadıklarını anlıyoruz. Görüntüde varlar ama Allah’ın ruhunu taşımıyorlar. Yani kısaca cehennem için özel yaratılmışlar:
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)
Kuran’da cehennemde Allah tarafından özel olarak hazırlanan azaplardan bahsediliyor. Kan ve irinin yiyecek olarak getirilmesi, sürekli insanların ateşe sunulmaları. Yanan derilerinin yenileriyle değiştirilmesi, ateşten kazıklara bağlanılması, vahşi hayvanların saldırması, her yerden ölümün gelmesi ama insanın bir türlü ölmemesi. Acıyı, dehşeti, korkuyu, pişmanlığı insanların sürekli hissetmesi. Orada yapayalnız bırakılmaları. Boğazını parçalayan kaynar su içirilmesi…
Bütün bu acılara baktığımızda normal bir insanın bunlara katlanamayacağını anlıyoruz. Demek ki orada bambaşka bir yaratılış var. Ayetlerde bildirildiğine göre cennettekiler cehennemdekilerin durumlarını görecekler ve sürekli cehennemden kurtuldukları için şükredecekler. Allah onlara “eğer iman etmeseydin senin yerin burası olacaktı, senin mekânın burası olacaktı” diye gösterecek. Mümin cehennemdekilerin durumuna bakıp sürekli ibret alacak, sürekli şükredecek.
Bazı kişiler Kuran’da neden bu kadar cehennem ayeti olduğunu, neden insanların korkutulduğunu soruyor. Allah Kuran’da Kendisine karşı asi olan kullarını korkutmak ve onları doğru yola çekmek için bu ayetleri indiriyor. Ama gördüğünüz gibi Allah’ın bunca cehennem ayetine karşılık bunca insan yine zalim, yine nankör, yine imandan yüz çeviriyor. Sayıları hiç de az değil, milyonlarca. Bu kadar cehennem ayeti olması onları hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Allah önceden insanı uyarıyor. “Eğer iman etmezseniz, eğer büyüklenirseniz sonsuza kadar cehennemde kalırsınız” diyor. Ama yine gördüğünüz gibi milyonlarca insan yine umursamadan yüz çeviriyor. Bunun batini ilmine bakarsak Allah’ın “Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık” ayetinin gerçekleşmesi için Allah bu şekilde iman etmeyen insanları görüntümüzde yaratıyor. Ve insanların çoğuna uyulmaması için de iman edenleri uyarıyor:
Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler.' (En'am Suresi, 116)
Söylediğim gibi cennet nasıl kat kat ise cehennem de öyle. Dinsiz ama zalim olmayanların cehennemi ayrı oluyor. Allah can yakmayan dinsizlere cehennemde düz ve sıkıcı bir hayat yaşatıyor. Dünyada insan yakanı cehennemde Allah yakıyor, insanları zincire vuranı Allah cehennemde zincire vuruyor; hem de sonsuza kadar. Cehennemin en alt tabakasında olacak olanlar ise münafıklardır. Allah ayetinde şöyle bildiriyor:
Gerçekten münafıklar, ateşin en alçak tabakasındadırlar. Onlara bir yardımcı bulamazsın. (Nisa Suresi, 145)
Cehenneme gitmemek çok kolay.Allah’ı çok seveceksin, Allah’tan çok korkacaksın. İman dolu bir kalp ile yaşayacaksın, şükredip nimetlere nankörlük etmeyeceksin. Allah o zaman hem dünyada hem ahirette bütün nimetleri önüne seriyor. Ama Allah’ı dünyada unutursan O da seni ahirette sonsuza kadar unutuyor.
Kimsenin cehennem ayetlerini görüp de “Allah neden bizi korkutuyor” demeye hakkı yok. Allah’ın yüzlerce sevgi, şefkat ve merhamet ayeti var. Allah’ın kullarına gösterdiği sevgi ve şefkat sınırsız. Bunu soran kişiden Allah bir an için rahmetini kesse o kişi yere yığılır, tek bir nefes dahi alamaz. Allah’ın bu kadar cehennem ayeti olmasına karşın insanlar bu haldeler, çok azgın ve isyankârlar. Her şeyi ancak ölüm anında ölüm meleklerini karşılarında gördüklerinde anlayacaklar. Şimdilik yiyip içip oyalanıyor, sevk içinde dünyaya dalıyorlar, o kadar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder