10 Ekim 2015 Cumartesi

Siz hangi tesadüflerden bahsediyorsunuz?


Siz hangi tesadüflerden bahsediyorsunuz?
Allah'ın yarattığı müthiş detayları görmezden gelip hepsine "tesadüf eseri" demek çok büyük vicdansızlıktır.












Dünya, güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2.8 mm. ayrılır.Dünyanın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 mm. lik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu:
Sapma 2.8 mm. yerine 2.5 mm. olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık…
Sapmak 3,1 mm. olsaydı hepimiz kavrularak ölürdük…
Daha bunlar gibi milyonlarca detay, milyonlarca mucize var, kâinatı ayakta tutan. Allah, Kuran’daevreni yoktan yarattığını ve belirli bir amaca göre düzen verdiğini, evrendeki tüm sistem ve dengeleri insan yaşamı için var ettiğini şöyle haber verir ve insanı bu önemli gerçek üzerinde düşünmeye şöyle çağırır:
Yaratmak bakımından siz mi daha güçsünüz yoksa gök mü? Onu bina etti. Boyunu yükseltti, ona belli bir düzen verdi. Gecesini kararttı, kuşluğunu açığa-çıkardı. Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi. (Naziat Suresi, 27-30)
Allah ayrıca, evrendeki tüm sistem ve dengeleri insan için yarattığını ve insanın bunu fark ederek, bu gerçek üzerinde düşünmesi ve ders alması gerektiğini bildirir:
Geceyi, gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 12)
(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; Güneş’i ve Ay’ı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. İşte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbiniz'dir; mülk O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, 'bir çekirdeğin incecik zarına' bile malik olamazlar. (Fatır Suresi, 13)
Kuran'da haber verilen bu gerçek, çağdaş astronominin kurucusu olan pek çok saygın bilim adamı tarafından da kabul edilmiştir. Galilei, Kepler, Newton gibi isimler, evrenin, Güneş Sistemi'nin yapısını, fiziğin kanun ve dengelerini keşfettikçe, tüm bunların Allah tarafından yaratıldığını anlamışlardır.
Fakat yine de ahir zamanda olduğumuz bu dönemde insanların çoğu tüm kâinatın yaratıcısı olan Allah’a değil, kör tesadüflere inanırlar. Oysa kör tesadüflerle böylesine milimetrik detaylar asla gerçekleşmeyeceği gibi içi milyonlarca farklı türle dolu olan kâinat da ayakta duramaz. Allah için bu müthiş düzeni kurmak da, onu yönetmek de, onu kıyamete kadar kontrol altında tutmak da çok kolaydır…
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "Ol" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder