10 Ekim 2015 Cumartesi

Bir balık 400 tane yavru balığı ağzında taşıyabilir mi?


Bir balık 400 tane yavru balığı ağzında taşıyabilir mi?
Allah'ın muhteşem sanatı kainatın her yerinde apaçık gözüküyor...

Bir küçük balık düşünün, aklı yok, beyni yok, ama müthiş bir fedakarlık örneği gösteriyor. Bu fedakarlığı bilim adamları araştırmasa kapkaranlık sular altında yaşanan bu güzelliği kimse göremeyecek. Öyle müthiş, insanı etkileyen iman hakikatleri var ki, insan seyretmeye doyamıyor. Hayvanlardaki bu fedakarlık neevrimle, ne de tesadüflerle açıklanamaz. Bu olağanüstü özelliklerin altında Allah’ın sonsız ve muhteşem sanatı gizlenmiş durumda.
Düşünün, erkek çene balıkları, döllediği 400 civarındaki yumurtasını olgunlaşıp yavru balık haline gelene kadar, ortalama 10 gün boyunca ağızlarında taşıyıp korur ve o yumurtaların havalanmasını ve temiz bir halde kalmasını sağlar. Bu süre içinde beslenmez ve yumurtaların bakımı için diğer aktivitelerini yavaşlatır. Ağzında dişleri olmasına ragmen yumurtalara bir zarar vermez ve onları yutmaz. Erkek çene balığı böylece çok önemli bir fedakarlıkta bulunur. Sabırla ağzında yumurtaların büyümesini bekler, onları zarar verecek canlılardan korur ve doğan yavrularını da yine Allah’ın ilhamıyla yaptığı güvenli yuvasına bırakır. Bu linkten izleyebilirsiniz:
Erkek çene balığı kainattaki diğer tüm canlılar gibi Allah’ın ilhamıyla hareket eder. Bu güzellikleri seyreden insanların da imanına iman katar. Allah bütün bu güzellikleri boş yere yaratmaz, düşünüp öğüt almamız için yaratır...
Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün art arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder