9 Ağustos 2015 Pazar

Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmamıştır...


Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmamıştır...
Gördüğünüz gibi hurafeleri yazmakla bitiremiyorum. İslam’ın ve Kuran’ın tüm dünyaya yayılmasına en büyük darbeyi vuran yobazlar olmuştur. Onların sevisizliği, kadın nefreti, terör eylemleri, Hıristiyan ve Musevi nefreti insanları İslam’dan ve Kuran’dan soğutmuştur. Fakat ahir zamanda yobazların yaptığı bu ters etki kırılacak, Hz. Mehdi vesilesiyle insanlar tekrar Kuran’a döneceklerdir.
Şimdi bir başka hurafeye yer verelim. Bildiğiniz gibi sürekli “kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldığı” söylenir. Halbuki hiçbir Kuran ayetinde kadının kaburga kemiğinden yaratıldığını bildiren bir ifade bulunmamaktadır. Kadın düşmanlığına dayalı bağnazların bu ifadelerinin aksine Yüce Rabbimiz Kuran’da kadını ve erkeği “tek bir nefisten” yarattığını bildirmektedir:
Ey insanlar! Rabbinize karşı duyarlı olun. O Allah ki, sizi tek bir nefisten yarattı ve eşini de… (Nisa Suresi, 1)
Onda 'sükun bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da, O'nun ayetlerindendir… (Rum Suresi, 21)
Dolayısıyla kadının, erkeğin “Kaburga Kemiğinden” yaratılması efsanesi, KURAN DIŞI bir inanıştır. Mitolojik kökenli bu yanlış, yalan hadis ve rivayetlerle dini bir gerçekmiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunun neticesinde ise bir kısım İslam toplumları, kadınları aşağılayan, küçük gören, onları evlere kapatan bağnaz ve korkunç toplumlar halini almışlardır. Kadınların ikinci sınıf görülmesi, toplumları müthiş bir medeniyetsizliğe, kavrukluğa, zevksizliğe ve boşluğa sürüklemiştir. Bu bağnaz zihniyetin temsilcileri asla ilerleyememiş, gelişememişlerdir. Şu an Ortadoğu’daki pek çok ülke, bu ürkütücü zihniyetin getirdiği kavrukluğun ve kalitesizliğin tam olarak içindedir. Oysa Kuran'daki din son derece güzel, sade, kaliteli ve barışçıldır.
Söz konusu bağnazlar, cennetin en güzel süsü olan kadınlara dünyada da ahirette de Allah’ın büyük bir değer ve önem verdiğini bir türlü akıl edememişlerdir. En önemlisi de, Kuran’a hiç danışmamışlardır.

Anlaşılacağı üzere bu hurafe, özellikle kadın düşmanlığını yaygınlaştırmak için kurgulanmış büyük bir yalandır. Kuran, söz konusu bu hurafeyi kesin ve net açıklamalarla yalanlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder