9 Ağustos 2015 Pazar

Cehenneme giden insanlar orada sonsuza kadar ne yiyecek, ne içecek?

Cehenneme giden insanlar orada sonsuza kadar ne yiyecek, ne içecek?
Cehennem ehli özel yaratılıyor. Yani onlar hidayet verilmemiş özel varlıklar. Küfür karakteriyle yaratılıyorlar.












Kur'an’da şımarma kelimesi ne kadar çok geçiyor biliyor musunuz? Kendisine sunulan onca nimeti beğenmeyip, üstelik burun kıvıran “ben bunu asla yiyemem, ben sabah şunu yemeden, kahvemi içmeden asla güne başlayamam” diyen o kadar çok insan var ki dünyada.
Bu şımardıkça şımaran ve hayatları boyunca şükretmeyi unutan insanlar dünyada milyonlarca aç, bir damla su bile bulamayan insan olduğundan da habersizler. Tükettikçe tüketiyor, kibirlendikçe kibirleniyorlar.
Peki hayatları boyunca iman etmeyen, şükretmeyen ve sınırsızca tüketen bu insanlar acabacehennemde ne bulacak? Orada sonsuza kadar ne yiyecek, ne içecek? Sabah Amerikan kahvesiyle güne başlayan, akşam boğaza karşı balığını, mezelerini, tatlısını yiyen, hafta sonu bruchlara giden, canı her istediğinde her istediğini alabilen bu insanlar sonsuza kadar neyle muhatap olacaklar? Orada da şımarıp bunu yemem, şunu içmem diyebilecekler mi? Orada da kolayca başlarını çevirip “yine mi bunu yiyeceğiz” diyebilecekler mi?
Kur'an’da cehenneme giden insanlara üç çeşit yemek verileceğinden bahsedilir:
Onlar için darı’dan (kuru dikenden) başka yemek yoktur. (Gaşiye suresi 6. ayet)
İrinden başka yiyecek de yoktur. (Hakka suresi 36. ayet)
Şüphesiz, zakkum ağacı, günahkârların yemeğidir. (Duhan suresinin 43-44. ayetleri )
Allah Hicr suresinin 44. ayetinde şöyle buyuruyor: ”Cehennemin yedi kapısı vardır. Onlardan her kapı için birer gurup ayrılmıştır.”
Her cehennemlik cehennemin aynı yerine gitmez. Bir kişi işlediği günaha göre cehennemin belli katına gider. Mesela münafıklıklar cehennemin en alt katına giderler.
”Şüphe yok ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar.” (Nisa suresi 145)
Katları birbirinden ayıran nedir? Cezalardır. Farklı ceza demek farklı bir ”yiyecek” demektir, farklı ortamlar, farklı sokaklar, izbe yerler demektir. Cehennemin bütün katlarının cezaları aynı aynı değildir. Emin olun insana dünyada en kötü gelen yemek cehennemde ona eşşiz bir yemek gibi gelir. İnsan dünyada asla yemediği bir yemeği yiyebilmek için cehennemde sonsuza kadar yalvarır.  
Şüphesiz dünya hayatında bu kadar şımarıp azgınlaşanlar cehennemde bir damla su, tek bir meyva, tek bir serin içecek, tek bir tabak yemek bulabilmek için her şeylerini vermeye razı olacaklar ama bunları asla elde edemeyeceklerdir.
İşte bu, sizin yeryüzünde haksız yere şımarıp-azmanız ve azgınca ölçüyü taşırmanız dolayısıyladır. (Mü'min Suresi, 75)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder