9 Ağustos 2015 Pazar

Ben ne yapayım dünya arkadaşını, cennet kardeşim olmadıktan sonra?


Ben ne yapayım dünya arkadaşını, cennet kardeşim olmadıktan sonra?
Dünya dostu değil ahiret kardeşi bulun...

Bu dünyada çok dostum var diye övünenler var ya... İşte onlar ahirette çok ama çok şaşıracaklar. Çünkü bir bakacaklar, o dost bildikleri yüzlerce insandan bir teki bile yok yanlarında. O sürekli pohpohlayanlar, tek bir sözle koşup gelenler, dünya hayatında birbirleriyle yardımlaşanlar, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyenler, gece gündüz birlikte sabahlayanlar... Ahirette bu kişilerin hiçbiri yanlarında olmayacak, yapayalnız kalacaklar...
Çünkü iman olmadan hiçbir zaman karşınızdaki gerçek dostunuz olmaz. Eğerarkadaşınız sizi Allah’a çekmiyorsa, dine çekmiyorsa, ahireti hatırlatmıyorsa, bilin ki o gerçek dostunuz değildir. Hatta eğer bu dost bildiğiniz insan sizi dünyaya çekiyorsa, dini kötülüyorsa, bilin ki o gerçek dostunuz değil, tam tersine gerçek düşmanınızdır. İster bu kişi çok samimi arkadaşınız olsun, ister ailenizden biri olsun, o dostunuz değil düşmanınızdır. Bir insana yapılabilecek en büyük kötülük onu dinden uzaklaştırıp dünyayı sevdirmektir. Çünkü bu o kişiyi adım adım cennetten uzaklaştırıp cehenneme yaklaştırır. İnsan öldüğünde bakacak ve  kendisini dinden uzaklaştıran kişinin cehenemin tam ortasında düştüğünü görecek:
"Derdi ki: Sen de gerçekten (dirilişi) doğrulayanlardan mısın?"
"Bizler öldüğümüz, toprak ve kemikler olduğumuzda mı, gerçekten biz mi (yeniden diriltilip sonra da) sorguya çekilecekmişiz?"
(Konuşan yanındakilere) Der ki: "Sizler (onun şimdi ne durumda olduğunu) biliyor musunuz?"
Derken, bakıverdi, onu 'çılgınca yanan ateşin' tam ortasında gördü.
Dedi ki: "Andolsun Allah'a, neredeyse beni de (şu bulunduğun yere) düşürecektin."
"Eğer Rabbimin nimeti olmasaydı, muhakkak ben de (azap yerine getirilip) hazır bulundurulanlardan olacaktım. (Saffat Suresi, 52-57)
İnanın sizi dünyaya çeken yüzlerce dostunuz olacağına bir tane cennet kardeşiniz olsun. Dünyada gerçekten güvenebileceğiniz, size Allah’ı hatırlatan, ayetleri hatırlatan, dini yaşamanıza vesile olan, birlikte Allah’ı anacağınız tek bir insan olsun. O size yeter. Böyle bir insan her şeyden değerlidir. Sizin sonsuz cenneti kazanmanıza vesile olur. Cennet ise insanın sonsuza kadar en güzel arkadaşlıkları tadacağı yerdir. Orada peygamberler, salihler, kısacası gerçek dostlar müminleri bekler.
Diğer taraftan inkar etmeyen yüzlerce arkadaş size dünya hayatında her şeyi sağlayabilir, her türlü yardımı yapabilir. Ama bu onların da sizin de gerçek dost olduğunuzu göstermez. Çünkü iman olmadıktan sonra gerçek dostluk yaşanamaz. O dost bildiğiniz kişi de ailenizdeki kişiler de kendi çıkarlarıyla çatıştığında sizi hemen satar.
Dünya hayatının sonunda sonsuz bir cennet ve cehennem hayatı varsa gerçek dost bunu hatırlatmalı ve dostunun kalbinin Allah aşkıyla dolmasına vesile olmalıdır. Bu yüzden Allah Kuran’da müminlerin gerçek dostunun nüminler olduğunu söyler. Bu yüzden insanın gerçek ailesi de, dostu da, kardeşi de kendisini ahirete çeken müminlerdir.
Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. (Maide Suresi, 55)
Ey iman edenler, mü'minleri bırakıp kafirleri veliler (dostlar) edinmeyin. Kendi aleyhinizde Allah'a apaçık olan kesin bir delil vermek ister misiniz? (Nisa Suresi, 144)
Kim Allah'ı, Resûlü?nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 56)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder