9 Ağustos 2015 Pazar

Baş kapatma şartı getirince milyonlarca kadın İslam’dan uzaklaşıyor!


Baş kapatma şartı getirince milyonlarca kadın İslam’dan uzaklaşıyor!
Kadınların üzerindeki baskı kaldırılmalı.

Yobazlar başı açık kadınları hiçbir şekilde dindar kabul etmiyorlar ve mutlaka “başınızı kapatacaksınız” diye diretiyorlar.Başörtüsüne o kadar takmışlar ki, aslında bunu gelenek olarak yapıyorlar. Gidin bakın yobazlara, başını örten kadınların çoğu namaz kılmaz. Hatta başörtü takarlar ama Kur'an’da hüküm olarak bildirilen birçok şeyi yapmadıklarını görürsünüz. Yani sonuç olarak yobazların içinde yaşayan birçok kadın da başörtüsünü bir gelenek olduğu için takıyor, dışlanmamak için takıyor.
Hâlbuki Kur'an’da başörtüsü yok. Kadın ancak tehlikedeyse o zaman kendi kararı ile örtünebilir. Ama Kur'an kadına başını mutlaka kapatacaksın diye bir hüküm getirmiyor.
Yobazlar ise kadınlara başörtüsünü dayattıklarından milyonlarca kadın başörtüsü takmadıkları için İslam’dan uzaklaşıyorlar.
Bırakın kadınların yakasını, kadınlar özgür olsun. Kadınlar modern de giyinir, denize de girer, namazını da kılar, orucunu da tutar. Başörtüsü takmayan kadına kimse “dinsiz” sıfatını yakıştıramaz.
Söylediğim gibi yobaz zihniyet insanları tertemiz Kuran’ı yaşamaktan alıkoyuyor, onları binlerce hurafeye boğup dini yaşamalarını engelliyor. Bu konuda herkes çok uyanık olmalı ve yalnızca Kuran’dan sorulacağını unutmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder