9 Ağustos 2015 Pazar

Allah’a âşık olmadan bir kadına âşık olunamaz…


Allah’a âşık olmadan bir kadına âşık olunamaz…
Allah aşkıyla sevilmediğinde kadın erkeğe, erkekte kadına musallat olur.

Birisi sormuş: “Bir bayana âşık olmak romantizm midir, haram mıdır?” diye.
Bu soruya şöyle cevap vermek uygun olur. Bir erkek ancak karşısındaki kadını ancak Allah’ın tecellisi olarak görüp, Allah’a aşık olarak severse o zaman olur. Karşısındakini Allah aşkıyla sevecek. Ama bu aşk tabii ki ne erkeğin kadına, ne de kadının erkeğe aşık oldum diye musallat olması, onu kıskanması ya da hayatı zindan etmesi anlamında değil. Erkek kadına saygı gösterir, nezaket gösterir, koruyup kollar. Namusuna, iffetine zarar gelmemesi için özen gösterir. Onun üzülmemesi için özen gösterir. Bir erkek kadına çiçeği korur gibi özenle yaklaşmalıdır. Kuran’a göre de aşk ve evlilik ancak imanla olur. İki tarafta iman ediyorsa, Allah’ı sevip, Allah’tan korkuyorsa o zaman bu iki kişi arasında gerçek sevgitutku ve aşk oluşur.
Yoksa iki tarafta Allah’ı unutup sevgiyi direk insana yöneltirlerse o zaman Allah’ta ikisinin kalbine gerçek sevgiyi ve aşkı koymaz. Birbirlerine duydukları hayali sevgi en ufak bir esintide yok olup gider. Erkek kadının yaşlandığını görür ve ondan soğur. Kadın erkek parasız kaldığında ondan soğur. Erkek kadın hastalandığında ondan soğur. Çünkü temel iman ve Allah sevgisi üzerine, ahirette birlikte olma niyetiyle atılmamış, nefis, para, güzellik, dünya hayatı ve karşılıklı çıkar üzerine atılmıştır. Böyle bir birliktelikte kısa sürede bitmeye mahkûmdur.
Son zamanlarda hızla bitip tükenen evliliklerin bitmesinin gerçek sebebi budur. İki tarafta da iman yoksa büyük bir aşka evlenen insanlar aynı hızla birbirlerinden nefret edecek ve kısa sürede birbirlerine katlanamaz duruma geleceklerdir. Allah’ın unutulduğu bir ortamda Allah insanlara huzur ve mutluluk vermez. Kalp ancak Allah sevgisiyle coştuğunda karşı tarafı gerçek bir aşkla ve tutkuyla sevebilir. Ancak Kuran ahlakıyla baktığında dünyadaki eksiklerle karşılaştığında karşı tarafa merhamet ve şefkat duyabilir. Yoksa inançsız bir insan son derece bencil ve katı olacak, en ufak bir yanlışta karşı tarafı harcayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder