13 Temmuz 2015 Pazartesi

Prof. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Hayri Kırbaşoğlu’nun Hz. Mehdi’yi inkârı, inanılmaz tartışma!


Prof. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Hayri Kırbaşoğlu’nun Hz. Mehdi’yi inkârı, inanılmaz tartışma!
Peygamberimiz yüzlerce sahih hadis ile Hz. Mehdi'yi tarif etmiş, zuhurunu müjdelemiştir.


Dün gece TVEM kanalında yayınlanan “Çıkmaz Sokak” programında kıran kırana“Hz. Mehdi geldi, hayır gelmedi, Hz. Mehdi çıktı, hayır hiç çıkmayacak!”tartışması vardı ve gece nerdeyse 1.30’a kadar süren programı soluksuz izledik.  Programa katılan isimler şöyleydi:
Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Prof. Dr. Hayri KırbaşoğluSerkan Tekin,Didem Ürer, Dr. Oktar Babuna, Altuğ Berker,  Hamza Yardımcıoğlu, Koray Kamacı, Serhat Ahmet Tan
Programı seyretmeyenler için bu linkten mutlaka seyretmelerini öneriyorum.
Öncelikle Cübbeli Ahmet Hoca programın başında Hz. Mehdi ile ilgili hadislerin sahih olduğunu çok güzel açıkladı. Kıyamet alametlerinin, peygamberimizin bildirdiği hadislerin aynen çıktığını anlattı. Hadislerin kaynağının Buhari ve Muslim olduğunu söyledi.   
Yazar Didem Ürer Nur Suresi 55. Ayeti söyleyerek İslam’ın dünyaya son kez hâkim olacağınıve bunun Allah’ın vaadi olduğunu anlattı:
Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkâr ederse, işte onlar fasıktır.(Nur Suresi, 55)
Ayrıca Didem Ürer ve Oktar Babuna programda peygamberimizin Hz. Mehdi’nin geliş alameti olarak bildirdiği “Lulin kuyruklu yıldızının çıkışı, Kabe’de kan akıtılması, İran-Irak Savaşı, Afganistan savaşı, depremlerin artması” gibi yüzlerce hadisin son otuz yılda arka arkaya gerçekleştiğini çok net bir şekilde ifade ettiler.
Yine Didem Ürer ve Oktar Babuna peygamberimizin sahih hadislerine dayanarak Hz. Mehdi’nin dış görünüşü ile ilgili detay verdiler. Hz. Mehdi’nin yeşil gözlü, açık alınlı, siyah saçlı, geniş gövdeli, geniş omuzlu, sırtında nübüvvet beni olan, ayaklarını açarak yürüyen, beyaz tenli, bembeyaz dişli, çok güzel ve nur yüzlü, ileri yaşlarına rağmen genç görünen biri olarak yaşadığımız bu dönemde zuhur edeceğini anlattılar.
Bunca hadise rağmen, peygamberimizin bunca sahih hadisinin arka arkaya gerçekleşmesine rağmen Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu bütün bu hadisleri reddederek Hz. Mehdi’nin hiçbir zaman çıkmayacağı konusunda direttikçe direttiler. Kuran’dan ve hadislerden örnekler veren Didem Ürer ve Oktar Babuna’yı sürekli susturmaya çalıştılar. Koray Kamacı, Serhat Ahmet Tan ve Serkan Tekin’de ise bu anlatılan sahih hadislere inandıklarını söylediler. Konuklardan ilahiyatçı yazar Serkan Tekin Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhur edeceğine inandığını söyledi.
Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu ne İslam’ın son kez hâkim olacağına inanıyorlar, ne Hz. İsa’nın tekrar yeryüzüne geleceğine, ne de Hz. Mehdi’nin zuhur edeceğine. Bunca hadisi görmezden gelmeleri ve sürekli inkâr etmeleri gerçekten ahir zamanda olduğumuz bu dönemde son derece ilginç bir durum. Bir yandan da peygamberimiz çok fazla İslam âliminin Hz. Mehdi’yi reddedeceğini, kabul etmeyeceklerini hadislerinde bildirmiş. Bu yüzden aslında şaşırmıyor, ibret alarak izliyoruz.
Örneğin peygamberimiz “Hz. Mehdi’nin zuhurundan önce çift başlı bir kuyruklu yıldız çıkacak” diyor, kuyruklu yıldız 2009 yılında çıkıyor ve tam tarif edildiği gibi öncesinde kuraklık, arkasından da bol yağmur yağıyor. Hadiste tıpkı belirtildiği gibi:
Hz. Mehdi’nin zuhurunda çift kuyruklu bir kuyruklu yıldız çıkacak ve öyle parlak olacak ki, dolunay gibi parlayacak. Bu yıldızın çıkışından sonra öyle çok yağmur yağacak ki, büyük hasar olacak. Fakat halk bu yağmurları sevinçle karşılayacak. Çünkü bundan önceki 3 yılda hiç yağmur yağmamış olacak. (Murtaza Lakha, R &K Tyrell Basımevi, Londra, 1993)
Fakat Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu “hadisin gerçekleşmesi onun sahih olduğunu göstermez diyerek” direttikçe diretiyorlar. Hadis bir kere tam peygamberimizin tarif ettiği gibi gerçekleşmiş, ister kabul etsinler, ister etmesinler ama güneş doğmuş bir kere. Şimdi onların “güneş doğmadı, doğmayacak” demeleri Müslümanlar için bir şey ifade etmiyor. Onlar istedikleri kadar kabul etmesinler, hadis aynı tarif edildiği gibi gerçekleşmiş!
İslam tarihinde ilk defa bu kadar yoğun Hz. Mehdi çıkmayacak, Hz. İsa geri gelmeyecek” diye insanlara yoğun bir şekilde tebliğ yapılıyor. Deccal binbir yolla Mehdiyeti gizlemeye, tevil etmeye ve kendince saptırmaya gayret edecektir. Bunun için de; kimi insanları Mehdiyeti tamamen inkar ettirerek; kimi insanları Mehdiyeti asla inanılması mümkün olmayan bir şey gibi anlattırarak; kimi insanları Mehdiyetten hiç bahsettirmeyerek, kimi insanları Mehdiyeti asırlar sonrasına erteleterek, kimi insanları Mehdiyeti "şahsı manevi" gibi düşündürterek, kimi insanları da 'Mehdi gelip geçmiştir' yalanına inandırarak bu gerçekten    tamamen uzak tutmaktadır. Birçok insan akla hayale gelmeyecek tevillerle ve normal koşullar altında asla inanmayacağı hikâyelerle oyalanmakta ve Hz. Mehdi’nin farkına dahi varamamaktadır.
Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurunun inkâr edilmesi de bir alamettir, onların zuhurunun “boş bir vaat” olduğunu söylemeleri de bir alamettir.
Bu konudaki hadislerden bazıları şöyledir:
“İnsanların ümitsiz olduğu ve HİÇ MEHDİ FALAN YOKMUŞ“ DEDİĞİ BİR SIRADA ALLAH HZ. MEHDİ (A.S.)’I GÖNDERİR...”[Ali Bin Husameddin el-Muttaki, Kitab-ul Burhan fi-Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55]
... ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)’IN) ZUHURU ÜMİTSİZLİK VE  YEİS ESNASINDADIR. [Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 274]
HALK TAM ZUHURDAN ÜMİDİNİ KESTİĞİ ANDA O (HZ. MEHDİ (A.S.)) ZUHUR EDECEKTİR! Onun zamanında yaşayıp ona yardım edenlere ne mutlu! Ona düşmanlık besleyip, ona ve onun emrine karşı çıkanlara ve onun düşmanlarından olanlara eyvahlar olsun![Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 301]
Hz. Mehdi zuhur ettiğinde onu inkâr edenlerin nasıl tevilllerde bulunacaklarını da Allah dilerse hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder