13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kur'an abdestsiz okunabilir…


Kur'an abdestsiz okunabilir…
Akılla Kuran’ın yakın bağlantısı var. Aklın olması için insanın Kuran’a uyması gerekiyor.

Bugün yine birçok insan tarafından yanlış bilinen bir gerçeği daha açıklığa kavuşturalım. Yobazlar her şeyi ama aklınıza gelen her şeyi zorlaştırmışlar ve neredeyse insanların yapamayacakları hale getirip rahatlamışlar. Zaten samimiyetsiz oldukları için kendileri de kendi koydukları sayısız kurala uymuyorlar. Yobazların birçoğu namaz kılmaz, birçoğu Kur'an okumaz. Tabii samimi olanları ve Kur'an’a uyanları tenzih ederim ama bu herkes tarafından bilinen bir gerçek.
Bağnazlar sadece namaz kılmak için 300 sayfa kural yazmışlar! Düşünün 300 sayfa! Kur'an’ı da kaldırıp en tepeye koymuşlar, nerdeyse okunmasın diye. Kur'an okumak için de birçok şart koşmuşlar. Yok abdestsiz Kur'an okunmaz, yok başı kapatmadan Kur'an okunmaz, yok açık kıyafetle Kur'an okunmaz diye.
Hâlbuki Kur'an okumak için abdestli olmak şart değildir. Kur'an'a göre abdest sadece namaz kılmak için gereklidir. Eğer Kur'an okumak için abdest almak gerekli olsaydı Yüce Rabbimiz bunu mutlaka Kur'an ile bizlere bildirirdi. Abdestin sadece namaz ibadeti için olduğunu Allah bir ayetinde şöyle buyurur:
Ey iman edenler, NAMAZA KALKTIĞINIZ ZAMAN yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da meshedin... [Maide Suresi, 6]
Kur'an Müslümanların rehberi, kitabı. Ekmek gibi, su gibi Kuran’a ihtiyaç duyar mümin. Kur'an her yerde okunur, istediğiniz her kıyafetle okunur. İstersen yatağında yatarken okursun, ister salonda otururken okursun. Başını kapatmak zorunda değilsin, ojeni çıkarmak zorunda değilsin. Bunların hepsi yobazların uydurduğu hurafeler. En doğrusunu, ne yapmamız gerektiğini bize Kur'an söylüyor. Allah sürekli Kur'an’ı okumamızı, ayetler üzerinde derin derin düşünmemizi ve ayetleri hayata geçirmemizi istiyor. Tabii ki bunun için de Türkçe Kur'an okuyacağız, ayetlerde Allah’ın bize söylediklerini derin derin düşünüp kalbimize yerleştireceğiz.
Veya üzerine ilave et. Ve Kur'an'ı belli bir düzen içinde (tertil üzere) oku. (Müzzemmil Suresi, 4)
Andolsun, Biz bu Kur'an'da, belki öğüt alıp-düşünürler diye, insanlar için her bir örnekten verdik. (Zümer Suresi, 27)
Şeytan dini zorlaştırıyor, insanlar bu şekilde dinden uzak kalıyorlar. İslam dinini şu an dünyada en korkunç din haline getirdiler. Hayatı öldüren, hayatın bütün estetik güzel yönlerini ortadan kaldıran, dehşeti emreden, kanı emreden, hayatı mahveden bir sistem olarak gösteriyorlar. Oysa Cenab-ı Allah Kur'an’da, “Allah size zorluk dilemez, kolaylık diler” diyor. “Hz. İbrahim’in dini gibi kolaydır” diyor. İbadetler kolay, dini yaşamak kolay. Bu yüzden Müslümanların hurafelere karşı uyanık olup yalnızca Kur'an’a yönelmeleri gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder