12 Mart 2015 Perşembe

5N1K, Cüneyt Özdemir ve kedicikler süperdi!


Dün gece 5N1K, Cüneyt Özdemir ve kedicikler süperdi!
Çok güzel ve keyifli bir sohbetti.


Dün gece saat 23:30’da Cüneyt Özdemir’in hazırlayıp sunduğu 5N1K programında ünlü kedicikler konuktu. Öncelikle gerçekten güzel bir programdı, Cüneyt Özdemir’i tebrik etmek istiyorum, böyle faydalı bir program hazırladığı için. Programa katılan kedicikler Didem Ürer, Ebru Altan, Damla Pamir, Ceylan Özbudak ve Aylin Kocaman’dı. İzlemeyenler programı bu linkten mutlaka izlemeliler bence:
Programın güzelliği bence şu noktadaydı. Yıllardır bu ülkede kadınlar kapalı kapılar arkasında kapatılmalı, çalıştırılmamalı, kadın erkeğin kölesi olmalı, kadın gülmemeli, eğlenmemeli diyenlere en güzel verilecek cevaptı bu program. Çünkü bu ülkede bazıları dinimizi öne sürerek dinimizin kadına bu yasakları getirdiğini ısrarla savunuyorlar. Hala 21. Yüzyılın Türkiye’sinde “kadınlar gülmesin” diyenler çıkabiliyor. Bu acıklı durumu bence en iyi ortaya koyanlar ve bu bağnaz zihniyetin yanlışlığını her yerde anlatanlar kedicikler bence.
Kadın tabii ki gülecek, tabii ki eğlenecek, kim yasaklıyor bunu? İslam mı, Kuran mı? Yoksa yobazların kendi kafalarından kadınları köleleştirmek için uydurdukları yüzlerce uydurma hadis mi? Kendileri uydurup kendileri dayatıyorlar. Oysa Kuran’a baktığımızda kadını yücelten, koruyan, özgürleştiren ayetlerle karşılaşıyoruz. Kedicikler kadınların hem çok dindar, hem çok modern, hem çok neşeli, hem çok özgür olabileceğinin en güzel kanıtı bence. Üstelik Türkiye’nin modern, Avrupai, klas, asil yüzünün tüm dünyada görünmesi açısından da çok önemliler. Avrupa’dan ve Amerika’dan birçok insanın “bunlar gerçekten Türk mü, Müslüman mı?” diye hayrete düştüklerine bizzat şahit oluyor herkes. Kedicikler Ortadoğu’ya hâkim olan yobaz zihniyeti Türkiye’de kırıp darmadağın ediyorlar. Afganistan’daki, Irak’taki, ezik, mutsuz, karalar bağlamış, köleleştirilmiş Müslüman kadın imajını yerle bir ediyorlar. Üstelik hem Türk halkına, hem de dünyaya hem modern, hem de çok dindar olunabileceğini çok güzel bir biçimde gösteriyorlar.
Kediciklerin hem Türk medyasında, hem de dünya çapında birçok makaleleri yayınlanıyor. Ayrıca yine kültür, din ve bilim konularında birçok televizyon programı hazırlayıp izleyicilerle buluşuyorlar. Çok fazla izleyenleri ve takip edenleri var. Twitter ve facebookdaki binlerce takipçileriyle onlar hem Türkiye’de hem de dünyada fenomen olmayı başardılar. Sadece güzellikleri ön plana çıkmıyor, bu ülkeyi her noktada (ülkenin bölünmemesinden tutun da, kadın haklarına, Gezi parkı olaylarında hükümeti gece gündüz desteklemeye kadar) savunuyorlar.
Sonuç olarak bu ülkede birileri bağnaz ve yobaz zihniyeti yıkmalı. Kadınlar esaretten kurtulmalı. Kadın milletvekilleri erkeklerle eşit sayıda olmalı. Kadın toplumda son derece saygın, özgür ve modern olmalı. Dindarlık erkeklerin baskısıyla, zulmüyle, dayatmasıyla değil vicdanla, Allah sevgisiyle ve Kuran’la yaşanmalı. Kim ne derse desin kedicikler hem modern hem de dindar olunabileceğini herkese gösteriyor ve insanların kafasındaki tabuları tek tek yıkıyorlar. En önemlisi de bu ülkede sevgiyle, anlayışla, güzellikle, imanla insanların birbirlerine kenetlenmesi gerektiğini savunuyorlar, en güzeli de bu bence…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder