9 Kasım 2014 Pazar

Ne yaparlarsa yapsınlar, Türk ordusunu İşid ile savaştıramayacaklar!


Ne yaparlarsa yapsınlar, Türk ordusunu İşid ile savaştıramayacaklar!
Işid ancak fikirle yenilir, savaşla bir yere varılmayacağı çok açıktır.

Işid ortaya çıktığından beri  özel olarak Türkiye Işid ile savaştırılmaya çalışılıyor. Amerika’da düzenlenen basın toplantısında Tayyip Erdoğan kendisine sorulan sorular üzerine “ABD’nin IŞİD operasyonuna olumlu bakıyoruz, ara verilmeden devam edilmeli” demişti. Bununla da kalmamış, “askeri destek de verebiliriz” demişti. Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin koalisyona desteğinin askeri, siyasi, her türlü desteği kapsayacağını belirtmişti...
Şimdi Amerika Işid’i bombalama adı altında Müslüman ülkeleri bir enkaza dönüştürmeye devam ederken Türkiye bu noktada çok dikkatli adım atmalı. Türk ordusu asla Işid’le sıcak savaşa giremez. Sıcak savaş demek Müslüman’ın Müslüman’ı kırıp geçirmesi demektir. Kuran’a göre bu haramdır. Sıcak savaşta kadın, yaşlı, çoluk, çocuk demeden yüzbinlerce masumun şehit olacağı açıktır. Sonuçta Türk askeri Müslümanlara silah doğrultamaz. Türk askeri ancak koruma amaçlı bölgede bulunabilir, güvenli bölge oluşturulursa orada güvenlik amacıyla görev alabilir. Yoksa aksi taktirde Türkiye’nin Müslüman kanının döküldüğü bir savaşta batının yanında yer alması mümkün değildir.
Türkiye ancak Işid’in terör kafasının, kan dökme kafasının, yobaz kafasının ilimle yok edilebileceğini Amerika’ya anlatmalıdır. PKK nasıl tam 40 yıldır savaşla yenilmediyse, Işid’de savaşla, havadan bombalamayla yenilmez. Türkiye gerçek İslam’da terör olmadığını, kan dökme olmadığını, mezhep ayrılıkları yüzünden savaşıp masum bir insanın canının alınamayacağını tüm dünyaya sabırla anlatmalıdır. Işid ancak hurafelerden kurtulup Kuran’a dönerse durdurulabilir.
Batı dünyası Müslümanları Müslümanlara kırdırıp, bir yandan İslam ülkelerini bombalayıp, oradaki şehirleri harabeye çevirip, bir yandan yeni ürettiği silahları deneyip, bir yandan da savaş masraflarını İslam ülkelerinden çıkarmak gibi bir taşla bin kuş vurmayı boşa hedeflemesin. Türkiye hiçbir zaman böyle kirli bir oyunun parçası olmayacaktır. Işid ile ön safta savaşan ülke hiç bir zaman olmayacaktır. Türkiye daima barış yanlısı olmuştur, bu tavrını da daima koruyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder