9 Kasım 2014 Pazar

Işid’le savaşmayan Türkiye’yi sıkıyorsa Nato’dan atsınlar!


Işid’le savaşmayan Türkiye’yi sıkıyorsa Nato’dan atsınlar!
Türkiye için tehlike binlerce askerimizi şehit eden PKK'dır, Işid değil!

Texas valisi Rick Perry, Türkiye’nin “birçoklarınca İslamcı terörist olarak görülen kişilerce” yönetildiğini belirterek, Türkiye’ninNato’dan atılmasının zamanının geldiğini söylemiş.
Amerikan Fox TV’nin canlı yayında sunucu "Türkiye’deki mevcut yönetim iktidara geldiğinden bu yana kadın cinayeti oranının yüzde 1400 oranında arttığını, basın özgürlüğünün Rusya seviyesine düştüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’a kucak açtığını, Türkiye’nin İsrail ve Kıbrıs’ı askeri güç kullanmakla tehdit ettiğine" dikkat çekerek, Perry’ye "Sizce Türkiye hala NATO’nun üyesi olmalı mı?" diye sormuş.
Perry, Türkiye’deki iktidarı eleştirerek, böyle bir hükümetin sadece NATO’ya bağlı olup olmadığını gözden geçirmenin yetmeyeceğini, ayrıca ABD’nin dış yardımlarını sıfıra indirmesi gerektiğini açıklamış.
Perry, "1970’lerde Türkiye’de Amerikan Hava Kuvvetleri pilotu olarak görev yaptığını, o dönemde Türkiye’nin ABD’nin müttefiki olduğunu, ancak şimdinin Türkiye'sinde bunu göremediğini" de söylemiş.
Şimdi neden Türkiye bu kadar kötüleniyor, neden dış basında yerden yere vuruluyor, neden Nato’dan çıkarılması ve dış yardımların sıfıra indirilmesi öneriliyor, neden artık Amerika’nın müttefiki olarak görülmyor? Çünkü Türkiye artık çok değişti, yıllardır batının güdümüne girmiyor. Batının emirlerine uymuyor, kendi bildiğini yapıyor. Bu yüzden de hükümet yerden yere vuruluyor.
İşid ortaya çıktığından beri Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye’yi İşid’e karşı ısrarla savaşmaya zorluyor. Sürekli Türk askerinin Suriye’ye girip Işid ile çatışmasını istiyorlar. Hatta utanmadan Türkiye’ninPKK’ya silah yardımı yapmasını bile teklif edebiliyorlar. Türkiye bunları yapmazsa Türkiye’yi Nato’an çıkarmakla da tehdit ediyorlar.
Küresel güçler Türkiye’yi korkutamayacaklarını, sindiremeyeceklerini, emirlerini uygulatamayacaklarını bir türlü anlamıyorlar. Türkiye burada Işid’e karşı son derece akılcı davranıyor. Tabii ki Türk askeri Işid’e silah doğrultmayacak, hiçbir zaman sıcak savaşa girmeyecektir. Müslüman’ın Müslüman’ı kırıp geçirmesi mümkün değildir. Türkiye yıllardır PKK ile topraklarını müdafa için savaşmış, ama her zaman hukukla ve kanunla bu savaşını sürdürmüştür. Hiçbir zaman havadan bomba yağdırıp oradaki masum sivilleri katletmemiştir. Türkiye Işid’e karşı savaşta İncirlik üssünü de açmamıştır. Işid’e bomba yağdıranların uçakları Katar ve Birleşik Arap Emirliklerinden kalkıyor. Bu zengin Arap ülkeleri kendi zenginliklerine, kendi menfaatlerine zarar gelmesin diye Amerika’dan yana tavır koyuyorlar.
Türkiye’nin Nato’dan çıkarılması konusuna gelince, Türkiye böyle bir tehdidi takmaz. Zaten AmerikaOrtadoğu’da tek müttefiki olan Türkiye’yi Nato’dan çıkarmaz. Türkiye Nato’dan çıkıp Şangay Birliği’ne girdiğinde bu durumun Amerika’nın hiç işine gelmeyeceği açıktır. Türkiye’nin de dahil olduğu  Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan oluşan bir birliğin ne kadar güçlü olacağı açıktır. Türkiye’nin Nato’dan çıkıp Şangay Birliği’ne girmesi Ortadoğu’da kendisini hiçbir zaman güvende hissetmeyen İsrail’in de işine gelmez.
Dolayısıyla bu desteksiz atmalarla hiçbir yere varamazlar ve Türkiye’yi de korkutamazlar. Türkiye kan dökmeye, şiddete, öfkeye karşıdır ve her zaman barış yanlısıdır. Türkiye hiçbir zaman masum sivillerin üzerine bomba atmayacak, hiçbir zaman Müslümanlara silah doğrultmayacaktır. Gerekirse Nato’dan da çıkar, ama Işid ile savaşmaz. Türkiye’yi ısrarla Işid ile savaştırmaya çalışan batı dünyası Türkiye’nin asıl sorununun Işid değil PKK olduğunu artık kavramalıdır. Türk askeri hiçbir zaman Müslümanların katledilmesine alet olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder