9 Kasım 2014 Pazar

Hz. Mehdi nasıl insanlar tarafından bu kadar sevilecek?


Hz. Mehdi nasıl insanlar tarafından bu kadar sevilecek?
İnsanlar Hz. Mehdi'nin zuhurunu aşkla, şevkle bekleyecekler.

Hz. Mehdi ile ilgili hadislere baktığımızda Hz. Mehdi’nin önce içinde bulunduğu toplum tarafından dışlanacağına, sorgulanacağına, hatta hapsedilerek insanlardan uzaklaştırılacağına tanık oluyoruz. Bu yıllar Hz. Mehdi’nin çile çektiği, yanında çok az kişiyle mücadele ettiği yıllar olarak anlatılıyor. Fakat daha sonra öyle bir dönem geliyor ki insanlar birer ikişer Hz. Mehdi’nin çevresinde toplanmaya başlıyorlar. Bu kalabalığın sayısı giderek artıyor ve bu insanların kalbi gün geçtikçe Hz. Mehdi’nin sevgisiyle dolup taşıyor. Öyle ki hepsi Hz. Mehdi’ye aşkla, şevkle, çok büyük bir sevgiyle bağlanıyorlar.
Hadislerde peygamberimiz Hz. Mehdi’nin sevgi insanı, sevgi öğretmeni olacağını bildiriyor. Hz. Mehdi zulüm kilidinin anahtarıdır, onu çözer, insanlar o zulüm zincirlerinden kurtulur. Hadislerde Hz. Mehdi’ye duyulacak içten ve güzel sevgi şöyle tarif ediiyor:
Hz. Mehdi herkes tarafından çok sevilir:
Allah BÜTÜN İNSANLARIN KALPLERİNİ ONUN MUHABBETİYLE DOLDURACAKTIR.?(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, S.42)
Mehdi insanların sevdiği bir insan olur:
Muhakkak ki o, insanların karşılaştıkları şerler sebebiyle, Hz. Mehdi (as)'ın kendilerine en sevgilisi olmadıkça çıkmayacaktır. (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir ZamanMehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 27)
Mehdi’den memnun olmadık hiçbir insan kalmaz:
Ümmet'i Muhammed'den memnun olmadık hiçbir fert kalmayacaktır. (Muhammed B. Resul Al-Hüseyni El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 163)
İnsanlar Hz. Mehdi’yi sevimi ve yakın bulacaklardır:
Yüzü güzel, kokusu hoş, heybetli, fakat insanlara sevimli ve yakındır. (Mehdi, Deccal, Mesih, s. 102)
Herkes Hz. Mehdi’den bahseder:
Mehdi zuhur eder, HERKES SADECE O'NDAN KONUŞUR, O'NUN SEVGİSİNİ İÇER VE O'NDAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSETMEZLER. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s.33)
Bir münadinin semadan "Hak, Hz. Muhammed (sav) ehlindedir" şeklinde bağırmasından sonra, Hz. Mehdi (as)'ın sevgisi insanların kalplerine yerleşecek ve ondan başka bir şeyden bahsedilmeyecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 20)
Herkes, her şey Hz. Mehdi’den razı olur:
ONUN HİLAFETİNDEN (manevi liderliğinden) YER VE GÖK EHLİ, HATTA HAVADAKİ KUŞLAR BİLE RAZI OLACAKTIR. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 26)
Hz. Mehdi tüm Müslümanların velinimeti olur:
Humran bin A'yan'dan, İmam Muhammed Bakır aleyhisselam şöyle buyurdu: "Sanki bu dininizi kanlara bulanmış çırpınır bir halde görür gibiyim. Ve onu sizlere biz ehl-i beyt'ten olan biri (Hz. Mehdi (as)) dışında kimse geri döndüremeyecek. O (HZ. MEHDİ (AS)) SİZE YILDA İKİ KEZ HEDİYE GETİRECEK, AYDA İKİ KEZ SİZE RIZIK VERECEK, ilim ve hikmet size onun zamanında verilecek. Öyle ki kadın kendi evinde yüce Allah'ın kitabı ve Resulullah (sav)'in sünnetine göre hüküm verecektir." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 216)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder