9 Kasım 2014 Pazar

Hz. Mehdi ve Hz. İsa şu anda dünyada…


Hz. Mehdi ve Hz. İsa şu anda dünyada…
Hz. Mehdi ve Hz. İsa şu anda perdeler arkasında gizleniyor, ikisinin de zuhur vakti var.

Hıristiyanlar tam 2000 yıldır bekliyorlar… Müslümanlar ise 1400 yıldır… Artık büyük zuhur vakti yaklaştı. Şu anda hem Müslümanların hasretle beklediğiHz. Mehdi, hem Hıristiyanların özlemle beklediği Hz. İsadünyada. İkisi de insanlara gözükecekleri zuhur vaktini bekliyor. Hz. İsa gizli bir şekilde faaliyet yapıyor. Hz. Mehdi’nin ise hadislere göre daha aleni faaliyet yapacağını anlıyoruz. Şöyle diyor peygamberimiz bir hadisinde:
“Ey yol arayan, Mehdi de O’dur, Hadi de O. Hem gizlidir, hem senin karşında oturmakta.
Ahir zamanda çok önemli bir dönemde dünyaya gelmişiz biz. Çok heyecan verici, çok muhteşem olaylara şahit olacağız. Dünyanın kurtuluşa ermesine vesile olacak olan iki kutlu ahir zaman şahsı Hz. İsa’yı ve Hz. Mehdi’yi Allah’ın izniyle göreceğiz. Dünya kıyametten önce bu iki mübarek şahıs sayesinde son kez Asr-ı Saadet dönemi yaşayacak. Hz. Mehdi çevresine toplanan insanlara malı, mülkü hesapsız olarak dağıtacak.  
"Birbirinizin halini sorup birbirinize ihsan edin. And olsun taneyi yarıp yeşerten ve canlıları yaratan Allah’a ki, ÖYLE BİR ZAMAN GELECEK Kİ HİÇBİR KİMSE BİR DİNAR VE DİRHEM HARCAMAYA BİR YER BULAMAYACAKTIR." (Yani Hz. Mehdi’nin zuhur ettiği zaman Allah-u Teala’nın ve velisinin (Hz. Mehdi’nin) fazla fazlından dolayı hiç kimse parasını harcayacak bir yer bulamayacaktır).  (Ikdüd Dürer, s. 236)
HZ. MEHDİ, O DERECE CÖMERT BİR KİMSE OLACAKTIR Kİ, ONA BAŞVURARAK “BANA ŞUNU İHSAN ET, BUNU İHSAN ET” DİYE YALVARACAK OLANLARIN ETEKLERİNİ, TAŞIYABİLECEKLERİ KADAR DOLDURARAK İHSAN EDECEKTİR. (Tirmizi, İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, s. 1699, s. 171)
Peygamberimiz'den rivayet edilen hadislerden ve Tevrat ve İncil sözlerinden dünyanın son zamanına yaklaştığımız ve Hz. İsa ve Hz. Mehdi döneminde yaşamakta olduğumuz anlaşılıyor. 
Bu kutlu bir dönemdir. Muhteşem bir dönemdir. Dünyanın içinde bulunduğu herc-ü merc yani kargaşa Hz. İsa ve Hz. Mehdi'nin faaliyetleriyle son bulacaktır. Dünya, Asr-ı Saadet döneminin neşesinin, bolluğunun, mutluluğunun, sevincinin ve coşkusunun yaşandığı Altın Çağı kucaklayacaktır.
Altın Çağ, bütün savaşların sona erdiği, bütün insanların huzur ve barış içinde yaşadığı, suçların ortadan kalktığı, açlık, sefalet, korku, zulüm gibi tüm belaların yok olduğu, cezaevlerinin tamamen kapatıldığı, topların tüfeklerin, tüm silahların eritilip yok edildiği mutluluk çağı olacaktır. Bu kutlu dönemde, bazı Hristiyanların beklediği gibi savaşlar yoktur, düşmanlık yoktur. Tüm dinler bir arada, kardeşçe ve dostluk içinde yaşayacaklardır. Altın Çağ, tüm dünyanın toplu olarak en büyük rahatı ve huzuru bulduğu saadet dönemi olacaktır.
Hz. İsa zuhur ettiğinde, bizzat kendisi Hristiyanlara üçleme inancının ne kadar büyük bir yanılgı olduğunu anlatacaktır. Allah'ın oğlu olmadığını, kendisinin de diğer tüm insanlar gibi Allah'a muhtaç, aciz bir kul olduğunu Hristiyanlara kendisi söyleyecektir. Kuran'ı okuyacak, Kuran'a tabi olacak ve tüm Hristiyanları Kuran'a davet edecektir. İşte o zaman Hristiyanların tümü, burada anlatılanların doğruluğuna kesin olarak kanaat getireceklerdir. Ve Allah'ın izniyle ayette belirtildiği gibi Hz. İsa ölmeden önce ona inanmayacak kimse kalmayacaktır:
Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahid olacaktır. (Nisa Suresi, 159)
2000 yıl sonra bağrımıza basacağımız, coşkuyla sevgiyle karşılayacağımız sevgili peygamberimiz Hz. İsa ve Hz. Mehdi şu an yeryüzündedir, tüm insanların karşısına çıkacakları, zuhur edecekleri günler ise çok yakındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder