9 Kasım 2014 Pazar

Bir Kuran mucizesi paylaşalım: Göz tabakası Retina


Bir Kuran mucizesi paylaşalım: Göz tabakası Retina
Sadece gözün yapısı bile Allah'ın varlığını görmek için yeterlidir.

Eğer bir insanın imanını arttırmak istiyorsanız, onun maneviyatını arttırmak ve kalbini Allah’a açmak istiyorsanız ona iman hakikatlerini anlatın, Kuran mucizelerini anlatın. Anlatın ki o insan Allah’ın sanatının ve ilminin nasıl tüm kâinata yayıldığını görsün, hayvanlardaki yaratılış mucizelerini görsün, tüm bunların tesadüfler zinciriyle, evrimle gerçekleşemeyeceğini anlasın. Ve Kuran mucizelerini öğrensin. Allah’ın birçok ilmi Kuran ile bize 1400 yıl öncesinden bildirdiğine şahit olsun. Böylece o insanın aklı da kalbini tasdik edecek, o insan derin ve güçlü bir imana sahip olacaktır. Bugün de göz tabakası Retina ile ilgili Kuran mucizesinin de okuyan insanların imanlarına iman katması duasıyla anlatıyorum.
Bildiğiniz gibi retina, görmemizi sağlayan hücrelerin bulunduğu göz tabakasıdır. Kuran'ın indirildiği dönemde görme işlevini sağlayan bu tabaka bilinmiyordu ve retina kelimesi de kullanılan bir terim değildi. Ancak Kuran'da "Retina" kelimesini oluşturan harfler, tek bir ayette -Fatır Suresi'nin 8. ayetinde- yan yana gelmektedir. Üstelik bu ayette "görmekten" ve "göstermekten" bahsedilmektedir; dolayısıyla retinaya işaret olması kuvvetle muhtemeldir.
Kötü ameli kendisine süslü gösterilip de onu güzel gören kimse (güzeli güzel, çirkini çirkin gören kimse gibi midir?) Şüphesiz Allah, dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir... (Fatır Suresi, 8)
Görmeyi sağlayan retina kelimesinin geçtiği bu ayette, "görmek" anlamına gelen Arapça "raa" fiilinden bahsedilmektedir. Sonraki ayetlere bakıldığında, aynı surenin 19. ayetinde "Kör ve gören bir olmaz" cümlesi geçmektedir. Bilindiği gibi retina hasarları kalıcı körlüğe neden olmaktadır. Sonraki 20. ayette ise "Karanlıklarla aydınlık bir olmaz" ifadesi geçmektedir ki; bu anlatım retinanın ışığa duyarlı hücrelerden oluşması bakımından çok manidardır. Bu saydığım ayetlerdeki görmeyle ilgili ifadeler tüm Kuran'da çok nadir geçmektedir. Dolayısıyla "retina" kelimesinin binlerce ayetin arasında, sadece bu ayetlerle bir arada bulunması, Allah'ın Kuran'daki mucizelerinden biridir.
Kaynaklar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder