2 Eylül 2014 Salı

İman hakikatleri müminlerin imanına iman katıyor


İman hakikatleri müminlerin imanına iman katıyor, Resimler
Kuşkusuz ahir zamanda olduğumuz bu dönemde, insanların imandan uzaklaştıkları ve kendi nefislerinin peşine düştükleri bu dönemde iman hakikatlerini anlatmak her müminin görevi. Bizler iman hakikatlerini, Kuran mucizelerini, peygamberimizin gizlenen mucizelerini anlatacağız ki, o zaman insanların imanı artsın, Rabbimizi daha iyi tanısınlar. Allah’ın tüm kâinata yayılan güzelliğini görebilsinler. Bu zamanda peygamberimizin gerçekleşen mucizelerini, Hz. Mehdi’nin çıkışı ile ilgili hadislerin gerçekleştiğini hiç kimse anlatmıyor, bilenlerde bu hayati önem taşıyan konuları özenle gizliyorlar. Bu yüzden tüm samimi Müslümanlar bu gerçekleri mutlaka anlatsınlar.
O, sizin için yeryüzünü bir döşek, gökyüzünü bir bina kıldı. Ve gökten yağmur indirerek bununla sizin için (çeşitli) ürünlerden rızık çıkardı. Öyleyse (bütün bunları) bile bile Allah’a eşler koşmayın. (Bakara Suresi, 22)
Bugün sizlere müminlerin imanlarına iman katan iman hakikatleri ile ilgili resimler paylaşacağım. Bu iman hakikatlerinden biri olan zürafayla ilgili biraz bilgi verelim.
Zürafa beş metreye varan boyuyla karada yaşayan en büyük hayvanlardandır. Hayvanın yaşayabilmesi için kalbinden iki metre yukarıdaki beynine kan göndermesi şarttır. Bunun içinse olağanüstü güçlü bir kalbe ihtiyacı vardır. Nitekim zürafanın kalbi 350 mmHg.’lik bir basınçla kan pompalayacak kadar güçlüdür.
Normalde bir insanı öldürebilecek kadar güçlü olan bu sistem, özel bir haznenin içinde bulunur. Hazne, basıncın bu ölümcül etkisini kaldırabilmek için küçük damarlarla kuşatılmıştır.
Baştan kalbe kadar giden bölümde; yukarı çıkan ve aşağı inen damarların oluşturduğu bir U sistemi bulunur. Ters yönde akan kan damarları toplam basıncı sıfırlar, böylece hayvan ani kanamalara neden olacak iç basınçtan kurtulmuş olur.
Kalpten aşağıda olan kısımda ise, fazla kalın olmadığından bacakların ve ayağın da özel bir korumaya ihtiyacı vardır. Zürafanın bacak ve ayaklarını saran derinin son derece kalın olması onu kan basıncının kötü etkilerinden korur. Ayrıca damarlarının içinde, şiddetli kan akışını durdurarak basıncı kontrol altına alan kapakçıklar da bulunur.
Asıl büyük tehlike ise, hayvan su içmek için başını yere kadar indirdiğinde ortaya çıkar. Normalde beyin kanamasına sebep olacak kadar şiddetli olan kan basıncı, bu durumda çok daha artar. Ama bu tehlike karşısında kusursuz bir önlem alınmıştır. Vücutta salgılanan “sefaloraşidien” adlı sıvı devreye girer ve kalp hacmini küçülterek pompalanan kanı azaltır. Öte yandan, hayvanın boynunda, başını aşağı eğdiğinde devreye giren özel kapakçıklar vardır. Bu kapakçıklar kanın akışını büyük ölçüde azaltır ve böylece zürafa güven içinde su içip tekrar başını yukarı kaldırabilir. Zürafanın kat kat olan damarlarının kalınlığı da, yine bu yüksek basınç tehlikesine karşı alınmış bir tedbirdir.
Tüm bu bilgiler apaçık olan bir gerçeği bir kez daha bizlere hatırlatıp göstermektedir: Zürafaları ve evrendeki tüm canlıları, ihtiyaçları olan kusursuz sistem ve mekanizmalarıyla birlikte yaratan Yüce Allah’tır. Evrenin ve canlıların kör tesadüflerin eseri olduğunu öne süren evrim teorisinin ise değil canlılığı, zürafanın tek bir özelliğini dahi bilimsel olarak açıklaması mümkün değildir. Şimdi iman hakikatleriyle ilgili resimlerimize bakalım.
iman hakikatleri 1 iman hakikatleri 2 iman hakikatleri 3 iman hakikatleri 4 iman hakikatleri 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder