2 Eylül 2014 Salı

Hz. Mehdi’nin isimleri neler -1


Hz. Mehdi’nin isimleri neler -1, Resimler
Cenab-ı Allah zamanla Mehdiyeti tül gibi örtmüş. Zamana yayıyor, yavaş yavaş olduğu için fark edilmiyor.











Hz. Mehdi bütün dünyanın ihtiyacı olan sevgiyi coşku ile tüm dünyaya dağıtacak olan mübarek insan. O geldiğinde tüm dünyada akan kanı durduracak, zulmü durduracak, dünyada yaşayan tüm insanlar gerçek mutluluğa ve huzura kavuşacak.
Bugün sizlere Hz. Mehdi’nin isimlerinden bahsedeceğim. Hz. Mehdi’nin Mehdi olarak adlandırılmasının sebebini peygamberimiz hadislerinde şöyle bildiriyor:
Cabir b. Yezid el-Co’fi, İmam Muhammed Bakır-dan rivayet ediyor:
… Mehdi’nin Mehdi diye isimlendirilmesinin sebebi şudur ki; gizli bir işe doğru yönlendirilecek, Tevrat ve diğer Semavi kitapları Antakya’da bir mağaradan çıkartacak ve Yahudiler arasında Tevrat’la, Hıristiyanlar arasında İncil’le hükmedecektir.
Harun b. Maruf; Zamra b. Rabia’dan, Abdullah b. Şevzeb’den rivayet ediyor:
Kuşkusuz ki, Mehdi, Mehdi diye adlandırılmıştır. Çünkü O, Şam dağlarından bir dağa doğru hidayet olunur (yönlendirilir) “Tevrat” kitaplarını oradan çıkartır ve onlara dayanarak Yahudilerle münzara eder ve (sonuçta) bir grup Yahudi O’nun eliyle Müslüman olur.
Muhammed b. Ali es-Sülemi, İmam Muhammed Bakır’dan rivayet ediyor:
Mehdi’nin Mehdi diye isimlendirilmesinin sebebi şudur ki; gizli bir işe doğru yönlendirilecek, halkın gönlünde olan şeylere doğru hiyadet olacak… Tevrat’ı Antakya’da bir mağaradan çıkartarak…
Ma’mar b Hişam, Matar’ül- Verrak’dan, Kab’ül- Ahbar’dan rivayet ediyor:
O Mehdi diye adlandırılmıştır, çünkü; O gizli bir işe hidayet edilir (gizli bir işi görevlendirilir), Tevrat ve İncil’i, Antakya denilen bir yerden çıkartır…
Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin ismini bir hikmetle gizli tutmuştur, peygamberimiz bir hadisinde şöyle bildiriyor:
Cabir, Ebu Cafer’den naklediyor, … iman edenlerin Prensi (Hz. Ali) dedi ki: “Benim sevgili ve yakın dostum (Peygamberimiz) dedi ki, YÜCE ALLAH ONU ORTAYA ÇIKARANA KADAR ONUN (HZ. MEHDİ’NİN ADINI KİMSEYE SÖYLEMEMEM İÇİN BENDEN SÖZ ALDI. ONUN (HZ. MEHDİ’NİN) ADI, YÜCE ALLAH’IN ELÇİSİNE EMANET ETTİĞİ BİLGİLERDEN BİRİDİR. (İkmal al Din) (Gaybet, Allame Muhammed Bakır El-Meclisi, Ansariyan Yayınları, İran, 2007)
Şimdi Hz. Mehdi’nin isimlerinin yer aldığı resimlerimize bakalım.
Hz. Mehdi 1 Hz. Mehdi 2 Hz. Mehdi 3 Hz. Mehdi 4 Hz. Mehdi 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder