31 Ağustos 2014 Pazar

Vücudumuzu oynatırken neden hiç acı duymayız?


Vücudumuzu oynatırken neden hiç acı duymayız?
İnsan vücudu muhteşem bir yaratılışla yaratılmış.

İnsan bedenini oluşturan 60-70 kiloluk et ve kemik kütlesinin özü başlangıçta yalnızca bir damla suda toplanmıştır. Akıl sahibi, duyan, gören, işiten ve vücut yapısı olarak oldukça karmaşık bir yapıda olan insanın bir damla sudan meydana gelmesi şüphesiz ki olağanüstü bir gelişimin sonucudur. Bu gelişim ise, elbette başıboş bir sürecin, rastgele oluşan tesadüflerin değil, ancak bilinçli bir Yaratılışın sonucunda gerçekleşmektedir.
Vücudumuza baktığımızda kalbimizin, beynimizin, böbreğimizin, vücudumuzu saran damarlarımızın ve içimizdeki milyonlarcahücrenin mükemmel sistemlerle donatıldığını görüyoruz. Ve bütün bu organlarımız bizim hiçbir müdahalemiz olmadan çalışır. Bu yüzden kendi bedenine bile söz geçiremeyen insanın bunlardan ibret alması ve mucizelerle dolu bedeni için Rabbine şükretmesi gerekir.
Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı Biz miyiz? (Vakıa Suresi, 57-59)
Söylediğim gibi insan vücuduna Allah tarafından yerleştirilen her organ harika sistemlerle donatılmıştır. Bu arada insanın aklına yüzlerce soru gelebilir. Mesela neden vücudumuzda kilometreleri bulan damarlar birbirine dolanmaz, neden gözlerimiz uzağa ve yakında anında odaklanabilir ve hiçbir zorluk yaşanmaz? Bunlar gibi yüzlerce sorunun cevabı, insanın yaratılışının Allah’ın sonsuz aklının eseri olmasıdır. Aklımıza gelen bu soruların hepsinin tabii ki bilimsel açıklaması vardır ama bu açıklamaların altında Allah’ın sanatı gizlidir. Bugün size “vücudumuzu oynatırken neden hiç acı duymayız?” sorusunun cevabını anlatacağım, şimdi resimlerimize bakalım.
Slide1 Slide2 Slide3 Slide4 Slide5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder