31 Ağustos 2014 Pazar

Uyumayın, Güneydoğu’da PKK tehlikesi ciddi şekilde devam ediyor!


Uyumayın, Güneydoğu’da PKK tehlikesi ciddi şekilde devam ediyor!
75 milyon PKK ve Öcalan karşısında eğilen değil başı dik bir hükümet görmek istiyor!

PKK bir yıldır silahlı eylemlerine ara verdi diye bizler PKK’nın acımasız yüzünü ve toprağa verdiğimizşehitlerimizi unutmadık. Evet gerçekten de bir yıldır toprağa şehit vermiyoruz ama bu PKK’nın tamamen geri çekildiği anlamına gelmiyor. Hatta PKK sürekli yaptığı eylemlerle bize kendisini hatırlatıyor.
Seçimlerde ve seçimlerden sonra sürekli tehditkâr üsluplarla karşılaştık. Hükümeti adeta Öcalan’dan gelen talimatlara kulak verir hale getirmeye çalıştıklarını görüyoruz. “Şunu yapmazsanız, bunu yaparız!” şeklinde konuşmalarla, çıkışlarla karşılaşıyoruz.
PKK tehlikesinden bahsederken insanların anlamadıkları bir konu var. “Güneydoğu’da ciddi bir PKK tehlikesi var derken”  biz Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızı kastetmiyoruz. Bu gerçeği saptırmaya çalışanlar var. Hâlbuki Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimiz son derece dindar, güzel ahlaklı, devletine bağlı kardeşlerimiz. Onlar en güzel şekilde yaşamayı hak ediyorlar. Fakat Güneydoğu’da öyle büyük bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor ki, Kürt kardeşlerimiz çok yoğun baskı altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Siz zannediyor musunuz Kürt kardeşlerimiz gidip özgürce oylarını veriyor. Siz zannediyor musunuz ki Kürt kardeşlerimiz evlerinde rahat ve huzurlu oturuyor. Tam tersine buradaki insanlarımız PKK’nın silahlarının gölgesinde oylarını kullanıyorlar. Çocukları bir anda PKK tarafından kaçırılıyor, ortada çaresiz kalıyorlar. PKK diğer partileri Güneydoğu’ya sokmuyor bile. Gelen devlet yetkilileri çok ciddi saldırılara maruz kalıyor.
Sonuçta Güneydoğu’da Kürt kardeşlerimizin can güvenliği yok. Sürekli ölüm korkusu çekiyorlar.Geçmiş hükümetler de Güneydoğu’da gereken güvenlik önlemlerini alamadılar. Ergenekon Terörörgütü de yıllarca yaptığı sinsi oyunlarla Kürt kardeşlerimize olmadık işkenceler uyguladı. Böylece Kürt kardeşlerimiz çok acı çektiler, işkencelere maruz bırakıldılar.
Söylediğim gibi Güneydoğu’da BDP’nin oylarının bu kadar yüksek çıkmasının nedeni PKK’nın halkımız üzerindeki yoğun baskısı ve ölüm tehditleridir. Devletimiz her ne pahasına olursa olsun Güneydoğu’daki güvenlik önlemlerini arttırmalıdır. Güneydoğu’da bizim polisimizin, askerimizin giremediği ve PKK’nın hâkim olduğu hiçbir yer kalmamalı. Ve PKK’ya asla taviz verilmemeli. Devletimiz PKK tarafından dağa kaçırılan vatandaşlarımızın çocuklarının kurtarılması konusunda da çok acil önlemler almalı. PKK şımararak böyle eylemleri geçekleştirecek cesareti kendinde bulamamalı.
Şu anda PKK’nın her an saldırmak üzere ininde soluyarak beklediğini görmezden gelmesin kimse. Ortalık durulmadı, yatışmadı, hiçbir şey son bulmadı. Topraklarımızda Komünist Kürdistan’ı kurmadıktan sonra, Öcalan’ı da başına geçirmedikçe asla durulmaz bunlar. Bu yüzden Türk devleti ağırlığını koysun, 75 milyonun isteği budur. 40.000 şehidimizin kanının yerde kalmamasıdır. Şunu bilsinler ki Türk toprakları asla ama asla bölünmeyecektir, bu şerefli millet asla boyun eğmeyecektir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder