31 Ağustos 2014 Pazar

Kuran'a göre İslam'ı yaşayın, yobazlara göre değil


Kuran'a göre İslam'ı yaşayın, yobazlara göre değil, Resimler
Yobazlar dinimizi adeta barbarlık ve terör dini gibi göstermeye çalışıyorlar.

Bizim dinimiz tertemiz bir din ve kolaylık dini. Peygamberimiz de Müslüman alemine “kolaylaştırın, zorlaştırmayın” diye öğüt vermiyor mu?
“Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. İnsanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin.” (Müslim, 3263)
Sanki peygamberimiz bu öğütleri vermemiş gibi yobazlar dinimizi zorlaştırdıkça zorlaştırıyor, kafalarından binlerce hurafe uydurup dinimizi iyice yaşanmaz hale getiriyorlar. Sadece abdest üzerine yüzlerce sayfa yazı yazıp yüzlerce kural koyuyorlar, namazla ilgili yüzlerce kuralları var. Bu kurallara uymayanların abdestlerinin, namazlarının kabul olmayacağını söylüyorlar. Böylece dinimizi yaşanması nerdeyse imkânsız bir hale getirip insanları soğutuyorlar.
Artık vay hallerine; Kitabı kendi elleriyle yazıp, sonra az bir değer karşılığında satmak için “Bu Allah Katındandır” diyenlere. Artık vay, elleriyle yazdıklarından dolayı onlara; vay kazanmakta olduklarına.(Bakara Suresi, 79)
Allah bize sadece Kuran’dan sorulacağımızı bildiriyor. Yobazlar ise binlerce uydurdukları hadislerden sorumlu olacaklarına inanıp Kuran’ı yeterli görmüyorlar. Oysa Kuran’da gericilik yok, hurafe yok, insanlara baskı yok, nefret ve kin yok.
Ve şüphesiz o (Kur’an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız. (Zuhruf Suresi, 44)
Bu yazımın dinimizi yanlış bilen tüm mümin kardeşlerim için bir yol gösterici olmasını ümit ediyorum. Aşağıdaki resimler Kuran bakış açısıyla yobazların bakış açısının ne kadar farklı olduğunun görülmesini sağlayacaktır. Şimdi resimlerimize bakalım.

Kurana gore İslam 1 Kurana gore İslam 2 Kurana gore İslam 3 Kurana gore İslam 4 Kurana gore İslam 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder