31 Ağustos 2014 Pazar

Kuran mucizeleri kalplerdeki imana iman katıyor – 4


Kuran mucizeleri kalplerdeki imana iman katıyor – 4
Kuran’ı hayata geçirmek bir sanattır. Akıllı insan Kuran’ı çok iyi anlar ve hayatına çok güzel geçirir.

 Kendilerine verdiğimiz kitabı gereği gibi okuyanlar, işte ona iman edenler bunlardır. Kim de onu inkar ederse, artık onlar hüsrana uğrayanların ta kendileridir. (Bakara Suresi, 121)

Allah’tan başka bir hakem mi arayayım? Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (En’am Suresi, 114)

Bu Kur’an, Allah’tan başkası tarafından yalan olarak uydurulmuş değildir. Ancak bu, önündekileri doğrulayan ve kitabı ayrıntılı olarak açıklayandır. Bunda hiç şüphe yoktur, alemlerin Rabbindendir. (Yunus Suresi, 37)

Allah peygamberimize tam 6666 ayet indirdi, hepsi apayrı hikmetle dolu. Bu ayetler okunmamak için, göz ardı edilmek için, insanların görmezden gelmesi için gönderilmedi. Her bir ayeti okuyup, üzerinde düşünmemiz, akletmemiz ve hayatımızı Kuran’a göre düzenlememiz için gönderildi. Kuran’ı hayata geçirmek bir sanattır. Akıllı insan Kuran’ı çok iyi anlar ve hayatına çok güzel geçirir onu. Mesela tevazu nasıl yapılacak? Büyüklük hissi nasıl kaldırılır? Sevgi nasıl yaşanır? Kuran’a göre salih amel nedir, nasıl fedakâr olunur, nefis nasıl eğitilir?

İnsanın akıllı bir hayat sürdürmesi için mutlaka Kuran’a uyması, Kuran’a düşünüp adım atması gerekiyor. İnsanların Kuran’a ve hak din olan İslam’a dönmesi duasıyla bugün yine sizlerle Rabbimizin bizlere 1400 yıl öncesinden bildirdiği Kuran Mucizelerinden birkaçını paylaşmak istiyorum.
   Kuran Mucizeleri- 1
Kuran Mucizeleri- 2
Kuran Mucizeleri- 4Kuran Mucizeleri- 3
Kuran Mucizeleri- 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder