31 Ağustos 2014 Pazar

Kuran Mucizeleri kalplerdeki imana iman katıyor – 2


Kuran Mucizeleri kalplerdeki imana iman katıyor – 2
Ancak Kuran okuduğunda kafan açılır, zihnin açılır.

Kuran öylesine mükemmel, öylesine kusursuz bir kitap ki, tüm insanlığa gönderilmiş. Sevgi Kuran’da, merhamet, şefkat, güzel ahlak Kuran’da. İnsanlığın nasıl doğru yolu bulmasının tek yolu Kuran. Allah bu birbirinden hikmetli binlerce ayeti okumamız için göndermiş, üzerinde tefekkür etmemiz, iyice düşünüp akletmemiz için göndermiş. Kuran duvarda yüksek bir köşeye kaldırılacak bir kitap değildir. Her an yanı başımızda olması gereken sürekli yatarken, kalkarken, namazlardan sonra, gün içinde okumamız gereken bir kitaptır. Mümin Kuran’ı çok iyi bilecek ki hayatını Kuran’a göre düzenleyebilsin, hayatını Allah’ın istediği şekilde geçirebilsin. Sonra Allah’ın huzuruna geldiğimizde hepimiz bize indirilen bu kutsal kitabımızdan sorulacağız.
O gün sen, her ümmeti diz üstü çökmüş (veya toplanmış) olarak görürsün. Her ümmet, kendi kitabına çağrılır. “Bugün yaptıklarınızla karşılık göreceksiniz.” (Casiye Suresi, 28)
Kendilerine verdiğimiz Kitabı gereği gibi okuyanlar, işte ona iman edenler bunlardır. Kim de onu inkar ederse, artık onlar hüsrana uğrayanların ta kendileridir. (Bakara Suresi, 121)
Kuran’ın bütün hükümleri cankurtaran hükmündedir. Yoksa insan boğulur, hayat onu boğar. İnsan suyun içinde yaşıyor zaten. Kuran’ın güzellikleri olduğu için ve insan iman ettiği için boğulmadan yaşıyor. Bu nimetler olmadığında boğuluyor insanlar. Suyun dibine batar adam, nefes alamaz ama nedenini anlamaz. Bu yüzden daima kitabımıza sarılacağız, ayetleri bileceğiz, Kuran mucizelerini bileceğiz ve sürekli Allah’a yaklaşacağız. Unutmayalım ki hepimizin gerçek dostu O’dur. Bir gün herkes gidecek, tüm dostlarımız kaybolacak ve yanı başımızda bir tek Rabbimiz kalacak…
Şimdi Kuran Mucizelerine devam edelim.
Kuran Mucizeleri 1Kuran Mucizeleri 2Kuran Mucizeleri 3Kuran Mucizeleri 4Kuran Mucizeleri 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder