31 Ağustos 2014 Pazar

Kelebeklerdeki sahte gözler!


Kelebeklerdeki sahte gözler!
Bugün sizlerle Allah’ın çok güzel bir mucizesi olankelebeklerdeki sahte gözlerden bahsetmek istiyorum. Küçücük bir kelebek, son derece şaşırtıcı ve hayranlık uyandırıcı bir şekilde kanatlarında yaratılan “sahte gözler” den tamamen habersizdir. Oysa bu müthiş gözler Allah tarafından kelebeğin kanatlarına ince ince işlenmiştir. Üstelik bu sahte gözler o kadar inandırıcıdır ki, bedenlerinde sahte gözler taşıyan hayvanları avlamak isteyen diğer canlılar bu sahte gözleri görünce karşılarında devasa bir hayvan olduğunu zannederler. Böylece canlı farkında bile olmadan vücuduna konmuş bu savunma sistemi ile korunmuş olur.
Bazı kelebekler kanatlarını açtıkları anda karşımıza bir çift göz çıkar. Bütün ayrıntılarıyla vesimetrisiyle eksiksiz iki gözdür bunlar. Sadece bu gözler bile, düşmanlarını karşılarındaki canlının bir kelebek olmadığı konusunda ikna etmeye yeter de artar. Özellikle Şönling Kelebeği gibi bazı kelebek türlerinin sahte yüzleri; ortasındaki pırıltılarıyla gözleri, yüz hatları, çatık kaşları, ağzı ve burnuyla öylesine mükemmeldir ki, ortaya çıkan görüntü birçok düşman için oldukça caydırıcıdır. Peki bu gözler nasıl ortaya çıkmıştır?
Bu olağanüstü görüntünün, “ilginç bir rastlantı” sonucunda ortaya çıktığını iddia etmek mümkün değildir. Kelebeklerin kanatlarındaki sahte gözler incelendiğinde kusursuz bir tasarıma sahip olan bu yüz şeklinin rastlantıyla oluşamayacağı kolaylıkla anlaşılacaktır. Rastlantılar simetri oluşturabilirler mi? Rastlantılar aynı renk ve tıpatıp aynı desenleri farklı iki yerde oluşturabilirler mi? Tabii ki oluşturamazlar. Böyle bir iddia bilimsellikle alakası olmayan, son derece anlamsız bir iddiadır. Kelebek faydalı olacağını düşündüğü için kendi kendine bu sistemi oluşturmuş olabilir mi? Bu sorunun cevabı da tabii ki “hayır”dır.
Bir kaç haftalık ömrü olan bir tırtılın, kendi renkleriyle, desenleriyle oynayıp, ressamlara taş çıkartacak bir çizimi gerçekleştirmesi ve bunu savunma için kullanması söz konusu bile değildir. Yeryüzündeki tüm canlılar gibi “sahte gözleri” olan bu canlıları da   Allah yaratmıştır. Onlardaki kusursuz tasarımın sahibi hiç kuşkusuz ki alemlerin Rabbi olan Allah’tır.
“Sizin Allah’tan başka taptıklarınız, Allah’ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah’ındır. O, Kendisi’nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir… (Yusuf Suresi, 40)
Şimdi kelebeklerin kanatlarında Allah tarafından onların savunma sistemleri olarak yaratılan sahte gözlere bakalım:
kelebek 1

kelebek 2

kelebek 3

kelebek 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder