31 Ağustos 2014 Pazar

Irak'ta yaşanacaklar ve Işid hadislerde nasıl bildirilmişti -1


Irak'ta yaşanacaklar ve Işid hadislerde nasıl bildirilmişti -1
Ve doğu tarafından siyah bayraklar da çıkar...

Peygamberimiz bugün Irak’ta yaşanan olayları ve Işid’i 1400 yıl önce hadislerinde haber vermiştir. Bizler şimdi ahir zamanda olduğumuz bu dönemde tek tek bu hadislerin gerçekleştiğine görüyoruz.
Şu anda tüm dünyanın gözü Ortadoğu’da. Işid Irak ile Suriye’nin bir kesimini alarak bölgeye yerleşiyor. Dünya yaşanacak gelişmeleri izliyor. Her gün medyada bütün sıcaklığı ile takip ettiğimiz tüm güncel olayları peygamberimiz (sav) en ince detayları ile 1400 sene öncesinden, adeta gördüklerini anlatır gibi tarif etmiştir. Kuşkusuz bu çok büyük bir mucizedir. Şimdi peygamberimizin Irak ve İşid ile ilgili bildirdiği hadislere bakalım:
1.Doğu tarafından siyah bayraklılar çıkacak:
Horasan’da (DOĞU’DA) siyah bayraklar zuhur ettiğinde… (Gaybet-i Numani, sf. 228)
Hadiste siyah bayraklılar doğu tarafından çıkacak bir topluluğa dikkat çekilmiştir. Bilindiği gibi El-Kaide büyük siyah bayraklarla ortaya çıkmıştır.
2. Yine doğudan bu kez daha küçük siyah bayraklı bir grup çıkacak:
… Onlar bir süre devam ettikten sonra, YİNE DOĞUDAN BU KEZ KÜÇÜK SİYAH BAYRAKLAR ÇIKAR… (Celâleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zamân Mehdisinin Alametleri, s.61, hadis no. 7.77)
Bilindiği gibi IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), önce El Kaide ile birlikteyken sonra onlardan ayrılmıştır. Yani El Kaide’nin büyük siyah bayraklarının ardından, bu kez daha küçük siyah bayraklı bir grup olarak IŞİD ortaya çıkmıştır.
Işid 2
3. Siyah bayraklıların ortaya çıkışından önce Suriye’de çatışmalar olacak:
“Üç alametin ardından imam kaim (Mehdi as)’ın çıkışını bekleyin.”
Kendisine sordular: “Bu alametler nelerdir?”
“SURİYELİLERİN KARŞILIKLI ANLAŞMAZLIKLARI, Horasan’dan siyah bayrakların çıkması ve Ramazan ayında korku.” (Bihârü’l-Envâr, 14)
4. Siyah bayraklılar Suriye’de bulunacaklar:
… Ve yine ŞAM’DAN (SURİYE’DEN) KÜÇÜK SİYAH BAYRAKLI BİR ADAM görüldüğünde… (Celâleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zamân Mehdisinin Alametleri, s.61, hadis no: 7.8)
Işid 1
… (Mehdi’nin çıkışının) diğer bir alameti de, SİYAH BAYRAKLI ORDUNUN ASKERLERİNİN, ATLARINI ŞAM’DAKİ ZEYTİN AĞAÇLARINA bağlamalarıdır… (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-İl Mehdiyy-İl Muntazar, s. 23)

Işid 3
5. Esad ilesavaşacaklar: 
… EBU SÜFYAN’IN SOYUNDAN BİR ADAMLA (BEŞAR ESAD İLE ) SAVAŞIRLAR… (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-İl Mehdiyy-İl Muntazar, s. 29)
Hadisler, iktidarı boyunca Müslümanlara karşı çok büyük katliamlar gerçekleştiren Hafız Esad’ın Süfyan olduğunu işaret etmektedir. Dolayısı ile bu hadiste bildirilen, siyah bayraklarla çıkanların savaşacağı, Süfyan’ın soyundan olan kişi de Beşar Esad’dır.
6. Suriye’den sonra Irak’a yönelecekler:
BENİ ABBAS’A AİT (IRAK) SİYAH BAYRAKLAR çıkar …(Nuaym bin Hammad, Kitab al-fiten)
Işid 4
(Siyah Bayraklılar) FIRAT KIYILARINDAKİ ŞEHİRLERİNDE, KARADA VE DENİZDE ONLARI (KENDİLERİNE KARŞI GELENLERİ) ÖLDÜRECEKLERDİR. (Gaybet-i Numani, sf. 327)

Işid 5
Yazıma ikinci bölümde devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder