31 Ağustos 2014 Pazar

İnsan vücudu hakkında olağanüstü gerçekler...


İnsan vücudu hakkında olağanüstü gerçekler...
İnsan kendi vücudundaki olağanüstülüğü görecek, düşünecek ve bu mükemmel yaratılış karşısında Rabbine çok şükredecek.
Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel belirleyen O'dur. Adı konulmuş ecel, O'nun Katındadır. Sonra siz (yine) kuşkuya kapılıyorsunuz.(En'am Suresi, 2)
Ki O, yarattığı herşeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır. (Secde Suresi, 7)
Bugün biraz insan bedeni hakkında kısa birkaç bilgi vereyim, iman edenlerin imanına iman katması için. İnsanların çoğunun ne kadar mükkemel bir bedene sahip olduklarından haberleri yok.
DİL İZİ: Parmak izine benzer şekilde, herkes tek ve benzersiz bir dil izine sahip.
KEMİK SAYISI: Yetişkinlerde bir bebekten daha az kemik bulunuyor. Doğduğumuzda 350 kemiğe sahip oluyoruz, ancak gelişim süreci boyunca kemikler eriyip birbiriyle kaynaşıyor ve yetişkin olduğumuzda sadece 206 kemiğimiz kalıyor.
TÜKÜRÜK MİKTARI: Bir ömür boyunca insan 25 bin litre tükürük üretiyor. Bu miktar 2 yüzme havuzunu doldurmaya yeter.
BAŞ AĞIRLIĞI: Bebekler doğduklarında başlarını tutamazlar. İnsan başı doğduğunda vücudumuzun toplam uzunluğunun dörtte biri kadardır. Fakat, yetişkin olduğumuzda bu oran toplam uzunluğumuzun 8'de birine ulaşır.
UYKU İHTİYACI: Haftalarca bir şey yemezseniz ölmezsiniz, fakat 11 günden sonra uykusuzluğa dayanamazsınız, bunun sonucu ölümdür.
İnsan yaradılışındaki her detay insanın hayatını kolaylaştırmaktadır. Fakat insanların çoğunun kalpleri bu gerçekleri göremeyecek şekilde kapalıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder