31 Ağustos 2014 Pazar

Hz. Mehdi’nin çıkışını haber veren teknolojik gelişmeler -2


Hz. Mehdi’nin çıkışını haber veren teknolojik gelişmeler -2
Hz. Mehdi döneminde teknolojide görülmemiş bir atılım olacak, hastalıklara çare bulunacak.

Yazımın ilk bölümünde peygamberimizin hadislerindeHz. Mehdi döneminde bilim ve teknolojide çok büyük gelişmeler yaşanacağını bildirdiğine değinmiştim. Bugün bu yazıma devam etmek istiyorum. Peygamberimiz hadislerinde Hz. Mehdi’nin döneminde insanların görkemli şehirler kuracağından, yüksek binalar inşa edeceğinden, içinde yüzlerce mağazanın olduğu çarşılar inşa edeceklerinden bahsediyor. Hadislerden peygamberimizin içinde bulunduğumuz ahir zamanı adeta görmüş gibi, çok net detaylarla anlattığına şahit oluyoruz. Peygamberimiz bir hadisinde “Kişiye kamçısının ucu konuşmadıkça kıyamet kopmaz” diye buyuruyor. Bu hadis yaşadığımız bu dönemde telsiz ve cep telefonu gibi haberleşme sistemlerinin keşfedileceğine işaret ediyor.
Yine peygamberimiz bir hadisinde “Kişiye sesi ve pabucu konuşmadıkça…” diye bildiriyor. Bu hadiste de ayakkabı topuğuna yerleştirilen ses alıcılarından bahsediliyor. “Kişiye kendi sesinin konuşmasında” hadisinde ise peygamberimiz insanların kendi seslerini kaydedip daha sonra dinleyeceklerini ifade ediyor.
Peygamberimizin bu hadislerinin gerçekleşmesi çok büyük bir mucizedir ve hepsi hem Hz. Mehdi’nin zuhur alameti, hem de kıyametin yakın olduğunun alametidir. Kıyametten önce Hz. Mehdi ve Hz. İsa gelecek ve dünyayı son kez hak din olan İslam’a döndüreceklerdir.
Hz. Mehdi insanlara gelir de, onu yeni gelin gibi aşk ve muhabbetle kucaklarlar… (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 35)
Şimdi Hz. Mehdi döneminde yaşanacak olan teknolojik gelişmelerin yer aldığı resimlerimize bakalım.
Hz. Mehdi 1 Hz. Mehdi 2 Hz. Mehdi 3 Hz. Mehdi 4 Hz. Mehdi 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder