31 Ağustos 2014 Pazar

Hz. Mehdi’nin çıkışını haber veren teknolojik gelişmeler-1


Hz. Mehdi’nin çıkışını haber veren teknolojik gelişmeler-1
Hz. Mehdi döneminde bilim ve teknolojide çok fazla ilerleme olacak.

Peygamberimiz hadislerinde Hz. Mehdi zuhur ettiğinde teknoloji ve bilimde en üst seviyede gelişmeler yaşanacağını bize bildiriyor. Hz. Mehdi tüm zenginliği silah sanayisine aktarılan paraları teknolojiye yöneltecek ve bu imkanları insanların refahı için kullanacaktır. Hz. Mehdi döneminde bilimde adeta çağ atlanacaktır. Bakın peygamberimiz bir hadisinde ne diyor:
İşler ehline [Mehdi’ye] emanet edildiğinde Yüce Allah onun için dünyanın en alçak bölümünü yükseltecek, en yüksek yerleri de alçaltacak. Öyle ki, tüm dünyayı avucunun içini gördüğü gibi görecek. İçinizden hanginizin avucunun içinde bir saç teli olsa onu göremez? (Bihar-ül Envar, 5.cilt, s:328)
Bu hadiste Hz. Mehdi döneminde televizyon ve bilgisayarların yaygınlaşması ile Hz. Mehdi’nin bütün dünyaya ulaşacağından bahsediliyor. Dünyadaki yükseltiler ve alçaklıklar farketmeyecek, hepsi Hz. Mehdi’nin önünde tek bir ekran zemini üzerinde görülecektir. Hz. Mehdi bu yolla her yeri idare edebilecek, dünyanın en uzak ucuna bile İslam’ı tebliğ edebilecektir. Görüntüler yakınlaştırılıp uzaklaştırılabilecek. Hadiste şu anki avuç içi bilgisayarlara, uydu görüntüleme ve televizyon sistemlerine dikkat çekilmiştir. Bu vesileyle Hz. Mehdi istediği görüntüyü bir saç telini görebilecek kadar yakınlaştırabilecektir.
Günümüzde pek çok İslam alimi peygamberimizin bu hadislerini anlatmıyor ve Hz. Mehdi’den özenle bahsetmiyorlar. Hz. Mehdi’nin yakında zuhur edeceğini özenle Müslüman aleminden gizliyorlar. Ama bu durum samimi Müslüman kardeşlerimizi kandırmasın, onlar Hz. Mehdi’nin zuhurunun yaklaştığını birbirlerine sürekli müjdelesinler. Şimdi Hz. Mehdi döneminde yaşanacak teknolojik gelişmelerle ilgili resimlerimize bakalım.
Teknoloji 1 teknoloji 2 teknoloji 3 teknoloji 4 teknoloji 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder