31 Ağustos 2014 Pazar

Gözler: Ruhtaki tüm detayları yansıtan iki küçük küre


Gözler: Ruhtaki tüm detayları yansıtan iki küçük küre, resimler
Bu iki küçük kristal kürenin ruhtaki bütün detayları yansıtması çok büyük mucize.

Gözler, insanın ruhundaki bütün detayları yansıtan iki küçük küre… Sevindiğimizde, üzüldüğümüzde, heyecanlandığımızda, korktuğumuzda gözlerimiz bütün duygularımızı ne kadar güzel yansıtıyor değil mi? Bu Rabbimizin bir sanatıdır. Aslında bütün gözlerden bakan Allah’tır, Allah ayetinde şöyle buyuruyor:
Gözler O'nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır. (En'am Suresi, 103)
İman edenlerin kalpleri Allah aşkıyla dopdoludur, gözleri ise her yerde Rabbimizin sanatını görür. Müminler sürekli kâinatta gördüğü yaratılışmucizelerinden dolayı Allah’a şükrederler. İnkâr edenlerin ise hem kalpleri, hem de gözleri kapalıdır, Allah onları özel bir perde ile kapatmıştır. Bu yüzden bütün hayatlarını şuursuz bir şekilde bomboş amellere kapılarak geçirirler.
Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azap onlaradır. (Bakara Suresi, 7)
Onlar, Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. Gafil olanlar onların ta kendileridir. (Nahl Suresi, 108)
Ki onlar, Beni zikretme (konusun)da gözleri bir perde içindeydi. (Kur'an'ı) dinlemeye katlanamazlardı. (Kehf Suresi, 101)
Yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı, böylece onların kendisiyle akledebilecek kalpleri ve işitebilecek kulakları oluversin? Çünkü doğrusu, gözler kör olmaz, ancak sinelerdeki kalpler körelir. (Hac Suresi, 46)
Dünyada kalbi kaskatı, gözleri kör olarak yaratılmış milyonlarca insan var. Müminler bu insanların arasında imanlarını korumalılar, daima Allah aşkıyla Allah’a yönelmeliler. Onlar ne kadar inkârda diretirse müminlerde imanda ve Allah yolunda yaşamaya direnmeli ve bu yolda sabır göstermeliler. Sakın milyonlarca insanın yanlış yolda olması, dünyaya dalıp oyalanması sizi aldatmasın, onlar ahirette kör olarak haşredilecekler. 
İnkâr edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler. (Bakara Suresi, 171)
Gözlerleilgili düşünülecek, tefekkür edilecek ve şükredilecek çok fazla detay var, şimdi bunların bir kısmının yer aldığı resimlerimize bakalım. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder