31 Ağustos 2014 Pazar

Cinler gelecekten haber verebilir mi?


Cinler gelecekten haber verebilir mi?
Cinler gelecekten haber verebilir mi” sorusunun cevabına geçmeden önce cinler hakkında biraz bilgi verelim. Biz insanlar üçüncü boyutta yaşıyoruz. Cinler ve melekler ise dördüncü boyutta yaşıyorlar. Biz onları göremiyoruz, ama onlar bizi görebiliyorlar, duyabiliyorlar, izleyebiliyorlar. Cinler alemi şu an da karmakarışık. Onların içinde de iman eden cinler ve iman etmeyen cinler var. Peygamberimizin hadislerine göre cinleri de eğitip intizama sokacak kişi Hz. Mehdi’dir.
Hz. Mehdi tüm canlı varlıkların imamıdır; hem cinlerin hem insanların. Ahir zamanda Hz. Mehdi cinlerle bağlantı kurup onlardan istihbarat açısından yardım alacak, cinler bu yönleriyle insanlığa hizmet edecekler. Hz. Mehdi’de tıpkı Hz. Süleyman gibi samimi, salih cinlere sahip olacak ve onlara her işi yaptıracak.
Süleyman için de, sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgara (boyun eğdirdik); erimiş bakır madenini ona sel gibi akıttık. Onun eli altında Rabbinin izniyle iş gören bir kısım cinler vardı. Onlardan kim Bizim emrimizden çıkıp-sapacak olsa, ona çılgın ateşin azabından taddırırdık.
Ona dilediği şekilde kaleler, heykeller, havuz büyüklüğünde çanaklar ve yerinden sökülmeyen kazanlar yaparlardı. "Ey Davud ailesi, şükrederek çalışın." Kullarımdan şükredenler azdır. (Sebe Suresi, 12-13)
Yaşadığımız bu dönemde cinlerden çok fazla medet uman insanlar var, bunlar cinlerden gelecek hakkında bilgi almaya çalışıyorlar. Ama cinler hiçbir şekilde gelecekten haber veremezler. Allah Kuran’da, gaybı Kendisi’nden başka kimsenin kesinlikle bilmediğini ve bilmeye de asla güç yetiremeyeceğini birçok ayette bildiriyor:
De ki: “Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka kimse bilmez. Onlar ne zaman dirileceklerinin şuuruna varmıyorlar.”  (Neml Suresi, 65)
Söylediğim gibi cinler de Allah’ın dilemesi dışında hiçbir şekilde gelecekle ilgili bir bilgi elde edemezler. Kuran’da cinlerin gaybtan bilgi almaya çalıştıklarını ama bunu başaramadıklarını, kendilerinin de bunu itiraf ettiğini anlatan ayetler vardır. Cin Suresi’nde geçen bu ayetler insanların cinler hakkındaki yanlış inançlarını da ortadan kaldıracak şekildedir. Ayrıca Kuran’da Hz. Süleyman’a hizmet eden cinlerden söz edilirken bu cinlerin Hz. Süleyman’ın ölümünü çok sonra haber aldıkları bildirilmektedir. Dolayısıyla cinlerden bir fayda görmek ümidiyle onlara sığınan insanlar çok büyük bir yanılgıya düştüklerini bilmeliler. Çünkü cinlerin geleceğe yönelik bir bilgi edinmeleri -Allah’ın dilemesi dışında- mümkün değildir. Kuran’da Hz. Süleyman kıssasıyla da cinlerin gayba yönelik bir bilgi taşımadıklarına dikkat çekilmiştir:
Böylece onun (Süleyman’ın) ölümüne karar verdiğimiz zaman, ölümünü, onlara, asasını yemekte olan bir ağaç kurdundan başkası haber vermedi. Artık o, yere yıkılıp-düşünce, açıkca ortaya çıktı ki, şayet cinler gaybı bilmiş olsalardı böylesine aşağılanıcı bir azab içinde kalıp-yaşamazlardı. (Sebe Suresi, 14)
Cin Suresi’nde cinlerin gaybtan haber öğrenemedikleri ile ilgili bildirilen diğer  ayetler ise şöyledir:
Doğrusu biz göğü yokladık; fakat onu güçlü koruyucular ve şihablarla kaplı (doldurulmuş) bulduk. Oysa gerçekte biz, dinlemek için onun oturma yerlerinde otururduk. Ama şimdi kim dinleyecek olsa, (hemen) kendisini izleyen bir şihab bulur. Doğrusu bilmiyoruz; yeryüzünde olanlara bir kötülük mü istendi, yoksa Rableri kendileri için (doğruya iletici) bir hayır mı diledi? (Cin Suresi, 8-10)
İman etmeyen cinlerin çok oyuncular ve sürekli yalan söylüyorlar. Bu yüzden gelecekle ilgili onlardan bilgi almaya çalışan insanlar bu yanılgıya asla düşmesinler. Ayrıca cinlerle bağlantı kurup diğer insanları para karşılığı tuzağa düşürenlere karşı da çok dikkatli olsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder