31 Ağustos 2014 Pazar

Beyin: Evrendeki en büyük gizemlerden biri…


Beyin: Evrendeki en büyük gizemlerden biri…
İnsanın yaratılışı çok büyük bir mucizedir.

Beyin öyle bir organ ki, bilim adamları daha beynin sırlarının çok az bir bölümünü keşfedebildiler. İnsan beynindeki kusursuz dizayn insana verilmiş en büyük nimetlerden biri.  Son derece aciz olan insan vücuduna konulan muhteşem sistemler sayesinde son derece rahat bir hayat yaşıyor.

O, size ayetlerini gösteriyor ve sizin için gökten rızık indiriyor. İçten (Allah’a) yönelenden başkası öğüt alıp-düşünmez. (Mümin Suresi, 13)

Beyinde meydana gelebilecek en küçük bir hasar, insanı sakat bırakabilir veya öldürebilir. Beyin öylesine hassastır ki, elektrik sinyallerinin tek bir sinire ulaşamaması, insana dış dünyayı hissettiren duyularından bir tanesini kaybettirebilir. Beyindeki tek bir nokta bile tesadüfen oluşamayacak, tesadüfen değişemeyecek kadar kusursuz bir donanım ve organizasyona sahiptir. Bu yüzden insanların kusursuzca var eden (Bari) ve kudret sahiplerinin üzerinde olan (Mütekebbir) olan Allah’a şükretmeleri gerekir. Şimdi beyindeki olağanüstü özelliklerin yer aldığı resimlerimize bakalım.
beyin 1
beyin 2

beyin 3
beyin 5
beyin 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder