31 Ağustos 2014 Pazar

Batılı ülkelerde “izinsiz ve maskeli gösterici”lere ne cezalar veriliyor?


Batılı ülkelerde “izinsiz ve maskeli gösterici”lere ne cezalar veriliyor?
Böyle dehşet görüntülere hangi ülke izin verir?

Ülkemizde polise saldıran, Taksim’i yakıp yıkangöstericilere arka çıkan ve batı ülkelerindeki demokrasiyi, insan haklarını örnek veren kişilere bilgi vermek amacıyla bu yazıyı yazıyorum. Bakın batılı ülkelerde izinsiz ve maskeli göstericilere ne cezalar veriliyor:
ALMANYA’da 1 sene hapis.
AVUSTURYA’da 6 hafta hapis.
İSVİÇRE’de hapis ve para cezası.
İTALYA’da hapis ve para cezası veriliyor.
KANADA’da ise maskeyle gösteri yapana 10 yıl hapis cezası veriliyor.
İzinsiz gösteri cezaları:
İSPANYA’da parlamento ve diğer kamu binalarının önünde eylem yapanlar, her nerede olursa olsun maskeyle eylem yapanlar 30 bin Euro para cezasına çarptırılıyorlar.
ABD’DE Times gibi meydanlarda izinsiz gösteri yapanlar tutuklanıyor. Beyaz Saray civarında izinsiz gösteriye asla izin verilmiyor.
FRANSA’da izinsiz hükümet protestosu yapanlar gözaltına alınıyor.
Ülkemizde tabii ki demokrasi olsun, insanlar özgürce düşüncelerini ifade edebilsin. Ama vatandaşın dükkânını yakıp yıkarak değil. Camı çerçeveyi aşağıya indirerek değil, polis araçlarını ateşe vererek değil. Polislere taşla, sopayla saldırarak değil. Unutmayın ki o yakılmaya çalışan polisin de bir ailesi var, onun da çoluğu çocuğu var.  Yarın bir gün başımız sıkıştığında polisten başka kimden yardım isteyeceğiz? O zaman bu düşmanlık neden? Batılılara özenenler önce onlar gibi uygar davranmalılar, davranılmadığında da uygulanan cezaları haksız bulmamalılar. Bu devlet her ne olursa olsun bu ülkede güvenliği sağlamak zorunda, bunu da unutmasınlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder