31 Ağustos 2014 Pazar

Allah'ın güzelliklerini görebilenlerden misin? Resimler


Allah'ın güzelliklerini görebilenlerden misin? Resimler
Müslüman Kuran'a tam sarılsa meydana müthiş bir güzellik çıkar.

Kimi insan vardır, Allah’ın delillerini her an her saniye görür. Göğe bakar, Allah’ı tesbih eder. Yere bakar, canlanan tohumları görür, Allah’ı tesbih eder. Yediği yemekten aldığı nefese kadar binlerce nimeti Allah’ın özel olarak kendisi için yarattığını bilir. Her günü Allah’a şükürle, ibadetle, tesbihle geçer.
O, size ayetlerini gösteriyor ve sizin için gökten rızık indiriyor. İçten (Allah’a) yönelenden başkası öğüt alıp-düşünmez. (Mü’min Suresi, 13)
Kimi insan da vardır ki, Allah’ın delilleri üzerinden her gün yürüyüp geçer ve bunlarla hiç muhattap olmaz. Yer, içer, her türlü nimeti sınırsızca tüketir. Ama bütün bu nimetleri Allah’ın kendisine bağışladığını hiç düşünmez. Kendisine indirilen Kuran’ı okumaz. Kendisini yaratan ve ruh bağışlayan Allah’ı haşa görmezden gelir. İşte bu insan çok büyük ziyan içindedir.
Öyle olmasa, Kur’an’ı iyiden iyiye düşünmezler miydi? Yoksa birtakım kalpler üzerinde kilitler mi vurulmuş? (Muhammed Suresi, 24)
Allah, kendisinde sükun bulmanız için geceyi, aydınlık olarak da gündüzü sizin için var etti. Şüphesiz Allah, insanlara karşı (sınırsız) bir fazl sahibidir. Ancak insanların çoğu şükretmiyorlar. (Mü’min Suresi, 61)
İman edenlerin bu insanlardan farkı yaşadıkları her an Allah’a dönüp yönelmeleri ve Allah’ı sürekli yüceltmeleridir. İman hakikatleri ise Allah’ın büyüklüğünü ve sanatını görmek açısından izlenecek en güzel yollardan biridir.
Ey iman edenler, Allah’tan korkup-sakının ve (sizi) O’na (yaklaştıracak) vesile arayın… Umulur ki kurtuluşa erersiniz. (Maide Suresi, 35)
Şimdi müminlerin kalplerine iman katacak resimlerimize bakalım.
Allahin delilleri 1 Allahin delilleri 2 Allahin delilleri 3 Allahin delilleri 4 Allahin delilleri 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder