26 Nisan 2014 Cumartesi

Tayyip Erdoğan: Biz yol, köprü, baraj istemiyoruz, Güneydoğu’yu böldürme yeter!


Tayyip Erdoğan: Biz yol, köprü, baraj istemiyoruz, Güneydoğu’yu böldürme yeter!
Güneydoğu'da halkın üstündeki PKK tehdidinin kalkmasını sağlamak Hükümetin en aciliyetli görevidir.

Başbakan Tayyip Erdoğan sürekli seçim meydanlarında hükümetin yaptığı icraatlardan, yapılan yollardan, metrolardan, yeni açılan havaalanından bahsediyor.  Bundan sonra da Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesi adına yapılacak olan yeni projelerden bahsediyor.
Bunların hepsi tamam, güzel, hoş da, pekiGüneydoğu ne olacak? Bedenimizdeki yara hala kanıyorken, Güneydoğu ciddi şekilde bölünme tehdidi atındayken bizim yol, baraj, köprü görecek halimiz mi var?
Bizim şimdi tüm enerjimizi bunlara ya da Pensilvanya’ya değil tam anlamıyla Güneydoğu’ya yöneltmemiz lazım. Kanunla ve hukukla Güneydoğu’daki PKK belasını kazıyıp atmamız lazım.Başbakanın asla Öcalan’a taviz verecek, şehitlerimizin katilini adam yerine koyacak bir çizgiye gelmemesi lazım. Başbakanın Öcalan ile görüşmesi ne demek? Onun sürekli görüş bildirip bu devleti aciz göstermesi ne demek? Bizim bu senaryoları hiç görmememiz, duymamamız lazım.
Başbakan Tayyip Erdoğan Pensilvanya’daki Müslümanlarla değil, komünist PKK ile mücadele etmeli.Hükümetten öncelikli isteğimiz PKK'nın kökünün kazınması, vatanın birliği bütünlüğü ve manevi değerlerimizin en yüksek seviyede tutulmasıdır.Güneydoğu’u böldürmek, orada Komünist bir Kürdistan devletinin kurulmasına müsaade etmek bu milletin tüm şerefini, haysiyetini toprağa gömmektir. İşte o zaman bunu yapanlar, PKK’ya geçit verenler bu toprakların bütünlüğünü korumak için şehit düşen binlerce şehidimizin vebalini üzerlerine çekerler.
Biz halk olarak, Türk milleti olarak PKK’nın ve Öcalan’ın karşısında dimdik duran bir Tayyip Erdoğan ve devlet görmek istiyoruz. Kimse bölünmeyi özerklik ve federasyon gibi kelimelerle bize yutturmaya kalkmasın. Ancak 70 milyon şehit olur, işte o zaman bu ülke bölünür. Aksi takdirde Türkiye’den tek bir karış toprak bile verilmesi mümkün değildir. Güneydoğu’da BDP’nin güçlü olması ve çok oy alması halkın silahların gölgesinde oy vermesi nedeniyledir. Can korkusu nedeniyledir. Hiçbir parti Güneydoğu’ya gidip rahat bir miting bile yapamazken BDP’nin çok oy almasına hiç şaşırmamak gerekir. Devletin bir an önce Güneydoğu’daki korku imparatorluğuna son vermesi ve PKK’nın kökünü kazıması şarttır.
Unutmayalım ki Türkiye’yi parçalayıp bölmeye sonra da yutmaya çalışanlar adeta aç kurtlar gibi çevremizde dolaşıyor. Şimdi başbakan Tayyip Erdoğan’ın dikkatini buna verip Güneydoğu’da barışı ve huzuru kanunla ve hukukla biran önce sağlaması gerek. Tek devlet, tek millet, tek bayrak… Bundan asla ve asla taviz verilmemesi gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder