28 Ekim 2013 Pazartesi

Ultrasonda gördüğünüz bir bebeği bu kadar detaylı yaratan kim?

Ultrasonda gördüğünüz bir bebeği bu kadar detaylı yaratan kim?
Allah annenin karnında bebeğin milyonlarca detayını tek tek yaratıyor.

Şimdi sizlere annesinin karnında gelişimini sürdüren bir bebeğin ultrason görüntülerini göstermek istiyorum. Resimlere baktığınızda müthiş detaylarla karşılaşacaksınız. Mesela omuriliğe baktığımızda iç içe geçmiş kusursuz bir iskelet yapısı görüyoruz. Eğer bir kemiği yerinden oynatsanız, bu omuriliği çok az yerinden oynatıp sağa çekseniz çocuk sakat kalır. İşte karşımızda bu kadar detaylı biryaratılış mucizesi var. Bebeğin el ve ayakkemiklerine baktığınızda ise yine çok ince detayların hiç atlanmadan tek tek, özenle yaratıldığını görüyoruz. Bir çocuk annesinin karnında aşama aşama Allah tarafından yaratılıyor. Tek bir küçücük kemik unutulmuyor, tek bir diş çukuru unutulmuyor, tek bir sinirin yerine bağlanması unutulmuyor.
Yine resimlere baktığımızda çocuğun gözlerinin, kulaklarının, iç organlarının da özenle yaratıldığını görüyoruz. Göz tam olarak kırk organelden oluşuyor. Bu detaylardan sadece gözyaşı bezi atlansa çocuk kör olarak doğar, o kırk organelin 39’u hiçbir işe yaramaz. Yine çocuğun tüm sinir sistemi, beyni, kulakları, kısacası her şeyi annenin haberi bile olmadan annenin karnında Allah tarafından yaratılıyor. Bütün bunların hepsine baktığınızda milyonlarca detayın hiçbir şekilde atlanmadan, tam sırasıyla Allah tarafından meydana getirildiğini görüyoruz. Anne sadece çocuğunu doğunca kucağına alıyor ve bu muhteşem yaratışa şahit oluyor. Yine Allah’tan çok büyük nimet ve güzellik olarak çocuk çoğu zaman anne ve babaya benzer şekilde yaratılıyor, böylece annenin ve babanın çocuğa merhameti ve şefkati kat kat artıyor.
Şimdi burada özenle düşünülmesi gereken iki şey var. Birincisi milyonlarca detayı yaratan Allah’ı görmek ve O’na asla şirk koşmamak. Bu çocuğu yapan anne ve baba değil, onlar yanlıca vesiledir, çocuğu yaratan Allah’tır. İkinci konu da anne ve babanın kendilerine böyle büyük bir nimeti bağışlayan Allah’a çok şükretmeleri, asla nankörlük etmemeleridir. Kuşkusuz insanların kemiklerini daha doğmadan önce böyle büyük bir özenle birleştiren Allah, hepsinin kemiklerini tekrar birleştirip mezardan kaldırmaya da güç yetirendir.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir. (Mü'minun Suresi, 14)
Bu, şüphesiz, onların ayetlerimizi inkâr etmelerine ve: "Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?" demelerine karşılık cezalarıdır. (İsra Suresi, 98)
İnsan, onun kemiklerini Bizim kesin olarak biraraya getirmeyeceğimizi mi sanıyor? (Kıyamet Suresi, 3)
Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 4)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder