28 Ekim 2013 Pazartesi

Türk Bayrağının içindeki gizli şifre ne?


Türk Bayrağının içindeki gizli şifre ne?
Bu vatan asla bölünmez, bu vatan Türk Milletinindir, kimse parçalayamaz.

Bugün öğrendiğim son derece ilginç ve güzel bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırmızı renkli Türk Bayrağımız bildiğiniz gibi bir hilal ve bir yıldızdan oluşuyor. Sizce bu simgeler neyi ifade ediyor, hep birlikte bakalım.
Araştırmacı tarihçi yazarCezmi Yurtsever, Türk bayrağında yer alan hilalin İslamanlamına geldiğini, bayrakta yer alan 5 köşeli ay-yıldızın da İslamın 5 şartını simgelediğini savundu. İstanbul’a Osmanlı arşivlerini araştırmak için geldiğini ifade eden Yurtsever,Topkapı Sarayı’na da uğradım. Topkapı Sarayı’nın ‘Babı Hümayun’ adı verilen birinci kapısının alın kısmında Ayyıldız şekillerini gördüm. Bugünkü TürkiyeDevleti bayrağının Osmanlı’dan miras kaldığı görüşlerini kanıtlayacak arşiv belgeleri, Topkapı Sarayı’nda bulunan bayraklar, nişanlar ve semboller üzerinde araştırmalarımı sürdürdüm. Günümüzde kullanılan Türkiye Devlet bayrağının anlamını tarihin derinliklerinden alan gizli şifreleri olduğunu öğrendim‘ dedi.
Yurtsever, Türk bayrağındaki hilalin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalar yaptığı esnada uzman hocaların çocukluk yıllarında Fatih Sultan Mehmet‘e hilal şeklini çizmeyi öğrettiği bilgisine ulaştığını dile getirdi. ‘Hilal, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi esnasında gökyüzünde ay ve hilal şekli vardır” diyen Yurtsever, açıklamasını da şöyle sürdürdü:“Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli İslam’ı ve hicret olayını sembolize eder. Osmanlı’nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak İslamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır.”
Fatih Sultan Mehmet‘in Çanakkale Boğazı’nın Gelibolu sahillerine yaptırdığı Kilitbahir Kalesi’nin 3 hilal şeklinde yapıldığına dikkat çeken Cezmi Yurtsever, “Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet’in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal, ‘İslam’ anlamına gelir. Bayraktaki 5 köşeli ayyıldız ise İslam’ın 5 şartı anlamında” ifadesini kullandı. Türk bayrağındaki hilal ve ayyıldız simgelerinin tanzimat reformları döneminde Padişah Abdülmecit zamanında 1844 yılında kabul edildiği hatırlatan Yurtsever, bayrağın al renkli olmasının ise ‘Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma‘düşüncesinin karşılığı olduğunu da sözlerine ekledi.
Hadislerde Hz. Mehdi’nin de bayrağını İstanbul’a dikeceğinden bahsediliyor:
"Konstantiniyye'nin fethi sırasında, sabah namazı için abdest alırken bir bayrak dikecek, deniz ikiye ayrılarak su kendiliğinden uzaklaşacak ve açılan yolu takibeden Hz. Mehdi, karşı kıyıya geçecektir. Sonra bir bayrak daha dikecek ve diyecek ki "Ey insanlar, ibret alınız. Deniz ben-i İsrail'e nasıl yol verdiyse, bize de öylece yol verdi" ondan sonra, hepsi tekrar, tekrar tekbir getirecek ve 12 tekbirle, şehrin 12 burcu da düşecektir."("El-Kavlü'l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar", s. 57)
Bugün İstanbul’un dört bir yanına baktığımızda halihazırda dikilmiş olan Türk bayraklarının mevcut olduğunu görüyoruz. İstanbul’da dikilmiş olan bu bayraklar, hadisin işari manadaki bir karşılığı olabilir. Hz. Mehdi’nin geliş alametlerinin büyük çoğunluğunun gerçekleştiği ve bu kutlu şahsın zuhurunun Allah’ın izniyle yaklaştığı içinde yaşadığımız ahir zamanda, bu hadisin de işari manada gerçekleşmiş olması kuvvetle muhtemeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder