28 Ekim 2013 Pazartesi

Tırtıllar: Çok kısa bir ömür için yaratılan muhteşem bir sanat


Tırtıllar: Çok kısa bir ömür için yaratılan muhteşem bir sanat
Size bir tane kelebek çizmeniz söylense kaç tane farklı kelebek çizebilirsiniz, kaç tane farklı tür oluşturabilirsiniz? İnsanın hayal gücü son derece sınırlıdır, ama Allah sonsuz yaratma gücüne sahiptir. Çok kısa ömrü olan kelebeklerin tam 170 bin türü vardır. Yeryüzünde yaşayan kelebek çeşitlerinin sayısının 18 sıfırlı bir sayı ile ifade edilebileceği sanılmaktadır. Yani her insana bir milyon kelebek düşmektedir.
Gördüğünüz gibi Allah’ın yaratma sanatı insanın hayal gücünün çok üzerindedir. Allah tek bir hayvanın binlerce türünü, bambaşka renklerde ve şekillerde yaratır. Örneğin yalnızca birkaç ay ömrü olan tırtıllar da adeta sanat eseri gibidir, bu tırtıl birkaç ay sonra harika bir kelebeğe dönüşür ve o da adeta bambaşka bir yaratılış ve muhteşem bir güzelliktedir. Bu güzelliğin ömrü de kimi kelebeklerde birkaç gün, kimilerinde ise birkaç aydır. Kelebekler çok narin görünmelerine rağmen Çöllerde bulutlar gibi dolaşırlar, sularda yüzebilir, karanlık mağara kovuklarında yaşayabilirler. Dünyanın en yüksek dağlarında. tropikal ormanlarda, petrol birikintilerinde, yanardağ ağızlarında hatta kutuplarda bile dolaşırlar.
Burada Allah’ın Kadir sıfatının da tecellisini görüyoruz. Allah istediğini istediği gibi yapmaya gücü yetendir. Binlerce hayvan türü yaratır, binlerce bitki türü yaratır, yeryüzünde yaşayan ama yüzü birbiriyle aynı olmayan milyonlarca insan yaratır, Allah kuşkusuz tüm bu insanları öldüklerinden sonra tekrar diriltme gücüne de sahiptir.
Yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı ki, kendilerinden öncekilerin nasıl bir sona uğradıklarını görsünler; üstelik onlar kuvvet bakımından kendilerinden daha güçlüydüler. Göklerde ve yerde Allah’ı aciz bırakacak hiçbir şey yoktur. Şüphesiz O, bilendir, güç yetirendir. (Fatır Suresi, 44)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder