28 Ekim 2013 Pazartesi

Sincapların dişleri kırıldığında yenilendiğini biliyor musunuz?


Sincapların dişleri kırıldığında yenilendiğini biliyor musunuz?
Allah’ın merhameti tüm kainatı kaplamış, bunu en güzel canlıların hayatlarına baktığımızda görüyoruz. Mesela canlılar yavrularını canları pahasına koruyorlar, yemeyip onlara yediriyorlar, aylarca eğitiyorlar. Bir arı kolonisinde, birkarınca kolonisinde binlerce hayvan hep birlikte harika bir işbirliği içinde çalışıyorlar. Allah’ın merhameti ve şefkati ile canlılar kendilerine belirlenen yaşam çizgisinden hiç çıkmadan yaşıyorlar ve ilhamla hareket ediyorlar.
Sincaplar da Allah’ın yarattığı canlılar arasında en sevimli olanlardan. Sincapların dişleri son derece keskin. Ağızlarının ön tarafında, sert maddelerin kemirilip kırılmasını sağlayan kesici dişler, arka uzun boşlukta ise azı dişleri var. Mesela sincaplar son derece sert cevizleri ağızlarındaki keskin dişlerle kolaylıkla kırabilirler. Sincapların dişleri kırılıp aşınsa bile hemen yerine yenisi çıkar.  Aşınan dişler sürekli uzayarak alttan yenilenir.
Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün art arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder