29 Ekim 2013 Salı

Musevilerden Ağlama Duvarında “Mehdi Duası”

Musevilerden Ağlama Duvarında “Mehdi Duası”
Museviler ağlama duvarında biran önce Hz. Mehdi'nin gelmesi için dua ediyorlar.

Museviler dün akşam saatlerine doğru tarihi Ağlama Duvarı’nda toplandılar ve Allah’a Hz. Mehdi’yi bir an önce göndermesi için yalvardılar.
Son günlerde yaşanan İsrail Filistin çatışmasına Musevi âlimler ve halk tepkisiz kalmadı. Ağlama Duvarında dua eden çok sayıda Musevi artık barışın gelmesini ve Hz. Mehdi’nin zuhurunun bir an önce gerçekleşmesini istediler.
A9 TV ekranlarından canlı yayınlanan Musevilerin tarihi Ağlama Duvarı’nda yaptıkları duadan bazı kısımlar şöyleydi:
“Elohe (Ey Allahım) barışı getir, yeryüzünü barışla doldur, Davut soyundan gelecek kulunu bir an önce zuhur ettir. Dünyanın sonuna kadar yaşayacak krallığını hemen kur.”
“Elohe Kudüs’e rahmetle geri dön, söz verdiğin gibi orada kal; Kulun Davud’un (Moshiach’ın) sonsuza kadar sürecek tahtını hemen kur. Kulun Mehdi için sebepleri hızlandır, büyüt. Yardımınla O’nun (Mehdi’nin) gücünü arttır, Senin yardımını bütün gün diliyoruz.”
Yazılarımda Musevilerin her gün Hz. Mehdi’nin (Mosiah) gelmesi için dua ettiklerini yazıyorum. Şimdi bu Filistin-İsrail savaşında da Museviler büyük kurtarıcının biran önce zuhur etmesi için hep birlikte dua ediyorlar. Çünkü onlarda bu ezeli savaşı bitirecek kişinin Hz. Mehdi olduğunu biliyorlar.
VE MİLLETLER ARASINDA HÜKMEDECEK VE ÇOK KAVİMLER HAKKINDA KARAR VERECEK...(Tevrat: Yeşaya, 2:4)
Bakın, kulum [Hz. Mehdi (as)] BAŞARILI OLACAK; ÜSTÜN OLACAK, EL ÜSTÜNDE TUTULUPALABİLDİĞİNE YÜCELTİLECEK. (Yeşaya, 52:13)
Ona [Hz. Mehdi (as)'a] egemenlik, yücelik ve krallık verildi. BÜTÜN HALKLAR, ULUSLAR VE HER DİLDEN İNSAN ONA HİZMET ETTİ... (Daniel, 7:14)

SAVAŞ ARABALARINI... UZAKLAŞTIRACAĞIM.SAVAŞ YAYLARI KIRILACAK. KRALINIZ [HZ.MEHDİ (AS)] ULUSLARA BARIŞI DUYURACAK...(Zekeriya, 9:10)

Mesih [Hz. Mehdi (as)] döneminde... SAVAŞLAR OLMAYACAK VE BİR MİLLET DİĞER BİR MİLLETE KILIÇ KALDIRMAYACAK... (Maimonides, Mişna Tora,
Sanhedrin 10:1)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder