28 Ekim 2013 Pazartesi

Hz. Mehdi geldiyse neden ortaya çıkmıyor?


Hz. Mehdi geldiyse neden ortaya çıkmıyor?
Hz. Mehdi zindan ve gaybet yönünden Hz. Yusuf'a benzer.

Televizyon programlarında Hz. Mehdi ile ilgili konuşmalar arttı. Artık insanlar Hz. Mehdi’nin geliş alametlerini, çıkış alametlerini, kıyametin yakın olduğunu, Hz. İsa’nın tekrar yeryüzüne döneceğini iyice öğrendiler. Karşılarındaki hoca yanlış bir şey söylese, ya da bir alameti unutsa hemen söyleyip tamamlıyorlar. Demek ki insanlara anlatmak gerçekten çok faydalı oluyor. Ayrıca herkes alametlerin tek tek gerçekleştiğini gözleriyle görüyor. Bu yüzden “Hz. Mehdi gelmeyecek” demek hiç etkili olmuyor.
Bazı kişilerin sorusu da şu: Hz. Mehdi çıktıysa neden ortada yok, neden görünmüyor. Eğer geldiyse ortaya çıkması gerekmez mi?
Peygamberimiz hadislerinde Hz. Mehdi’nin çok uzun yıllar boyunca insanların gözlerinden saklanacağını hadislerde bildirmiştir:
Mehdi hapsedilecek ve bu sebeple insanların gözünden uzun bir süre kaybolacaktır. Bu onun çıkışındaki EN BÜYÜK ve SON alamet olacaktır.
Ebi Abdullah Hüseyin bin Ali'den rivayet edildi: MEHDİ 2 KEZ İNSANLARIN GÖZÜNDEN KAYBOLACAKTIR.Bir seferinde o kadar uzun bir zaman görülmeyecek ki, kimisi onun öldüğünü, kimisi de bırakıp gittiğini zannedecek...
AL-İ MUHAMMED'İN KAİM'İNİN (HZ. MEHDİ'NİN) İKİ GAYBETİ (HAPİS DÖNEMİ) VARDIR. BİRİSİ DİĞERİNDEN DAHA UZUNDUR...1
"Bu kıyamın sahibinin (Hz. Mehdinin) iki gaybeti vardır. BİR GAYBETİ (hapiste kaldığı dönem) O KADAR UZAYACAK Kİ şöyle diyecekler: Öldü. Bazıları diyecek ki: Öldürüldü. Bazıları diyecek ki: Gitti...2
Peygamber Efendimiz’e, Hz. Mehdi için “Niçin Muntazar?” denildiğinde, “Uzun yıllar gaybette bulunacak”diyor. Yani bilemeyecekler insanlar, hep beklenecek. “İhlâs sahibi kimseler onun ortaya çıkmasını bekleyeceklerdir.” “Yani samimi Müslümanlar onun çıkmasını bekleyeceklerdir” diyor. “Şüpheye düşenler onun zuhurunu inkâr edecek.” Bediüzzaman da söylüyor. Şu anda da öyle. Şüpheye düşenler zuhurunu inkâr ediyorlar. Ama çeşitli yöntemler geliştirmişler. “Şahsı manevidir” diyorlar, “Ölmüştür” diyorlar, “300 sene sonra gelecek” diyorlar. İşte bunlar inkârın çeşitleridir. “Münkir kimseler de onun ismini alaya alacaklardır.” diyor peygamberimiz. Mehdiyet’i alaya alacaklardır diyor, hakikaten de öyle olduğunu görüyoruz.
Kaynak:
1.      (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 199)
2.      (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 198)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder