28 Ekim 2013 Pazartesi

Hz. Mehdi sevgi ve muhabbet insanı olacak


Hz. Mehdi sevgi ve muhabbet insanı olacak
Hz. Mehdi geldiğinde tüm insanlara sevgi, şefkat ve merhamet gösterecek.

Herkes bir ağızdan toplanmış, yobazlar bir yandan, diğerleri öbür yandan hep birlikte“Hayır efendim, Hz. Mehdi gelmeyecek, Mehdi diye bir insan yok” diye bağırınıp duruyorlar? Neden Mehdi’nin gelişinden bu kadar rahatsız oluyorlar anlamıyorum?
Bir kere Hz. Mehdi sevgi insanı, muhabbet insanı. Tüm dünyaya adalet getirecek, barış, sevgi getirecek. Savaşları bitirecek, malı hesapsız dağıtacak. İnsanlar onun etrafında adeta sevgi yumağı oluşturacaklar. Onun zamanında öyle bolluk olacak ki insanlar artık dağıtılan malları almak istemeyecekler. Hz. Mehdi savaşlara, silahlara aktarılan bütün parayı insanların refahına harcatacak. Şimdi böyle muhteşem güzellik saçacak bir insan geliyor, insanları İslam’a yöneltiyor. Museviler’e Tevrat’ın aslıyla hükmediyor,Hıristiyanlara İncil’in aslı ile hükmediyor ve Hz. İsa ile birlikte kıyametten önce son kez İslam’ı tüm dünyaya hâkim ediyor. Neden böyle bir insanın gelip de tüm dünyayı hakka, sevgiye, merhamete döndüreceğinden rahatsız oluyorsunuz?
Şimdi benim anlamadığım burada rahatsız olacak ne var? Her yüzyılda Mehdi beklenmiş. Yani Müslümanlar aşkla şevkle beklemişlerdir. Bu yüzyılda bir kaçamak ruh var, bir panik var; “bizim yüzyılımızda olmasın, bizim zamanımızda olmasın” kafası var. Bu, Hz. Mehdi’nin çıkmış olduğunun en büyük delillerindendir.
Sonuçta panik olmaya, ayaklanmaya, tüm hadisler uydurma diyerek ortaya çıkmaya gerek yok. Gerçekten gelmeyecekse bu kadar panik olmanıza ne gerek var? Çok kısa bir süre sonra zaten doğrular açığa çıkmayacak mı? Zor kullanmadan, sevgiyle, şefkatle, ilimle, bilimle, sanatla İslam son kez dünyaya hâkim olacak, bunu da Hz. Mehdi yapacak. Biraz sabredin, hep birlikte olayları yaşayıp göreceğiz.
Muhammed b. Hanefi (r.a.)’dan rivayet edildi ki:Bir gün biz Hz. Ali’nin yanındayken birisi Hz. Mehdi’den sual etti. Ali (r.a.) “Heyhat” dedi. Sonra eliyle bir dokuz yaptı ve sonra da O ahir zamanda, kişiye “Allah’dan kork, Allah’dan kork” denildiği zamana çıkar, dedi. (ve şöyle devam etti): Bulutların semada toplandığı gibi, Allah O’nun etrafına bir kavim toplar. Onların kalblerini uzlaştırır. Onlar içlerinden şehit düşene üzülmez, kendilerine katılana da sevinmezler. Sayıları Bedir ashabı kadardır. Evvelkiler onları geçmediği gibi, sonrakiler de onlara yetişemezler ve onların sayıları Talud ile nehri geçenler kadardır.
Hz. Mehdi ile ilgili sahih hadisler için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder