28 Ekim 2013 Pazartesi

Hıristiyanların ve Musevilerin Namaz kılarken resimleri


Birçok insan Hıristiyanları ve Musevilerin namaz kıldıklarını bilmez, oysa hem Hıristiyanlar, hem Museviler namaz kılarak Allah’a olan şükürlerini yerine getiriyorlar. Onlar bizim gibi alınları secdeye gelecek şekilde değil, tam yüz üstü yere kapanarak secde ediyorlar.
Müslüman olarak bize düşen kitap ehline karşı son derece saygı, sevgi, merhamet dolu olmak, onları daima koruyup kollamak. Bazı Hıristiyanlar ve Museviler Müslümanlara saldırıyorlar diye tüm Hıristiyanlara veYahudilere aynı gözle bakamayız. Tıpkıu Müslümanların yobazlarına ve gerçekten Kuran’ı yaşayan samimi Müslümanlara aynı gözle bakamayacağımız gibi.
Allah Kitap ehlinin hepsi bir değildir der, kadınlarını ve yemeklerini helal kılar. Bizzat peygamberimiz de Musevi bir annemizle evlenmiştir. “diğer dinden olanları dost edinmeyin” buyrulan ayette dost diye geçen kelimenin manası “başınıza yönetici edinmeyin”dir.
Şeytandan Allah'a Sığınırım; Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar. (Ali İmran Suresi, 113)

Onların hepsi bir değildir. kitap ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar. (Ali İmran Suresi, 113)
…kitap ehlinden öylesi vardır ki, bir kantar emanet bıraksan onu sana geri verir; öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet bıraksan, sen, onun tepesine dikilip durmadıkça onu sana ödemez. Bu onların "ümmiler (zayıf ve bilgisizler veya Ehl-i Kitap olmayanlar) konusunda üzerinizde bir yol (sorumluluk) yoktur" demiş olmalarındandır. Oysa kendileri (gerçeği) bildikleri halde Allah'a karşı yalan söylemektedirler. (Ali İmran Suresi, 75)
Şüphesiz, Kitap Ehlinden, Allah'a; size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah'a derin saygı gösterenler olarak- inananlar vardır. Onlar Allah'ın ayetlerine karşılık olarak az bir değeri satın almazlar. İşte bunların Rableri Katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah, hesabı çok çabuk görendir. (Ali İmran Suresi, 199)

Fotoğraf: ALLAH KİTAP EHLİNİ TEVHİDE DAVET EDİN BUYURUR. FİRAVUN GİBİ ALLAH TANIMAZ KAFİRLERİ DE İSLAM'A DAVET EDİN DER.  NEFİSLERİNE İLİŞKİN GÜZEL VE ETKİLİ SÖZ SÖYLEYİN, YUMUŞAK OLUN DA DER 

SİZ DİYORSUNUZ Kİ; KİTAP EHLİ ALLAH'A İNANIR, ALLAH ONLARI TEVHİDE DAVET EDİN DER, AMA BİZ DAVET EDEMEYİZ. ÇÜNKÜ ONLAR LANETLİ VE DÜŞMANIMIZ. ALLAH GÜZEL SÖZ SÖYLEYİN VE YUMUŞAK OLUN DER AMA SİZ DİYORSUNUZ Kİ BİR KAŞIK SUDA BOĞARIM, NE GÜZEL SÖZÜ

İYİ MİSİNİZ?

Şeytandan Allah'a Sığınırım; De ki:
 
Fotoğraf: ALLAH, YAHUDİ VE HRİSTİYANLARDAN  ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANAN VE  SALİH AMELDE BULUNANLAR İÇİN KORKU  YOKTUR DİYOR

SİZ DİYORSUNUZ Kİ; HAŞA HAYIR KORKU  VARDIR, ONLAR LANETLİDİR VE  DÜŞMANDIR, CEHHENNEMLİKTİRLER

İYİ MİSİNİZ?

Şeytandan Allah'a Sığınırım; Gerçek şu ki, iman  edenlerle YAHUDİLER, sabiîler ve  HRISTİYANLARdan Allah'a, ahiret gününe inanan  ve salih amellerde bulunanlar; onlar için KORKU  YOKTUR, onlar MAHZUN DA  OLMAYACAKLARDIR. (Maide Suresi, 69)

Fotoğraf: ALLAH KİTAP EHLİNİN KADINLARI VE  YEMEKLERİ SİZE HELAL DİYOR

SİZ DİYORSUNUZ Kİ; HAYIR ONLAR  LANETLİ VE DÜŞMAN, ASLA EVLENMEM  DE YÜZLERİNE DE BAKMAM

İYİ MİSİNİZ?

Bugün size temiz olan şeyler helal kılındı.  (Kendilerine) Kitap verilenlerin yemeği size helal,  sizin de yemeğiniz onlara helaldir. Mü'minlerden özgür  ve iffetli kadınlar ile sizden önce (kendilerine) kitap  verilenlerden özgür ve iffetli kadınlar da, namuslu,  fuhuşta bulunmayan ve gizlice dostlar edinmemişler  olarak -onlara ücretlerini (mehirlerini) ödediğiniz  takdirde- size (helal kılındı.) Kim imanı tanımayıp  küfre saparsa, elbette onun yaptığı boşa çıkmıştır. O  ahirette hüsrana uğrayanlardandır. (Maide Suresi, 5)

Fotoğraf: ALLAH KİTAP EHLİNİN HEPSİ BİR DEĞİL,  ONLARDAN ÖYLE BİR TOPLULUK VAR Kİ  GECE VAKTİNDE ALLAH'IN AYETLERİNİ  OKUYUP SECDEYE KAPANIRLAR  BUYURUYOR

AMA SİZ ''ONLARIN HEPSİ BİR VE LANETLİ,  DÜŞMANIMIZ'' DİYORSUNUZ. 

İYİ MİSİNİZ? 

Şeytandan Allah'a Sığınırım; Onların hepsi bir değildir.  Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde  ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye  kapanırlar. (Ali İmran Suresi, 113)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder