28 Ekim 2013 Pazartesi

Güneşin doğal küre yapısı neden hiç bozulmaz?


Güneşin doğal küre yapısı neden hiç bozulmaz?
Hiç düşündünüz mü? Güneşin doğal küre yapısı, yani yuvarlaklığı neden hiç bozulmaz? Bilimadamları yıllardır bu konuyu araştırıyorlardı. 50 yıl süren araştırmaların sonucunda, Güneş ile ilgili harika bir durum keşfedildi. Bugün size bilim alanında yaşanan bu önemli gelişmeyi paylaşmak istiyorum.
Çoğu gezegen, sürekli olarak döndükleri içinekvator çizgilerinde bir tür şişkinlik olur.Mesela; Jüpiter’in ortasındaki bu şişkinlik, gezegenin yüzde 7 daha geniş olmasına sebep olur. Güneş de dönen bir yıldız olduğu için; aynı şişkinliğin Güneş’te de görülmesi beklenir. Fakat yapılan araştırmalara göre; Güneş'te sonra derece harika ve olağandışı bir durum vardır.
Güneş, 1.4 milyon kilometre genişliğindedir. Ekvator çizgisindeki bozulma ise; yanlızca 10 kilometredir. Bu çok çok ufak bir miktardır.
Bugüne kadar bu mükemmel yuvarlaklığa sahip olduğu bilinen tek cisim; insan yapımı yapay bir silikon küre olmuştur.
Fakat; Güneş, en mükemmel doğal yuvarlaklığa sahiptir.Güneş’teki bu mükemmel geometrik simetrinin, gelişigüzel kontrolsüz bir patlama sonucunda tesadüfen oluşabilmesi mümkün değildir.
Bir boya kutusunu elimize alıp salladığımızda, nasıl ki etrafa sıçrayan boya damlalarının düştükleri yerde tesadüfen mükemmel bir yuvarlak şeklini oluşturması mümkün olmazsa; kontrolsüz bir patlama ile var olan gelişigüzel bir yıldızın bu kadar kusursuz bir şekile sahip olması da mümkün olamaz.
Güneş’in bu mükemmel tasarımı, ancak her saniyesi kaderde yazılı olan bir patlamayla açıklanabilir. Üstün İlim ve Akıl Sahibi Rabbimiz, Büyük Patlama ile tüm evreni yoktan var etmiş; Yıldızları, Ayı ve Güneş’i en mükemmel şekilde yaratmış ve üzerlerindeki harikalıkları insanlar için bir ayet kılmıştır.
Kuran’da Güneş’in ölçüsündeki bu harika duruma “Güneş ve ay (belli) bir hesap iledir”(Rahman Suresi, 5) ayeti ile dikkat çekilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder