28 Ekim 2013 Pazartesi

Görmediğimiz güzellikler: Afrika Lale ağacı, resimler


Görmediğimiz güzellikler: Afrika Lale ağacı, resimler
Afrika lale ağacı, harika bir ağaç

Geçen gün yine hiç görmediğim şahane bir ağaç gördüm. İsmi Afrika lale ağacı. Allah hiç bilmediğimiz ve görmediğimiz ne güzellikler yaratmış, bu güzellikler ülkelerin çeşitli yerlerine saklanmış. İnsan yolda giderken böyle muhteşem güzellikte bir ağaçla karşılaşsa ne kadar etkilenir, gerçekten çok heyecanlanır.
Bu ağaç, Çeşme Ağacı ve Orman Alevi gibi değişik adlarla da anılıyor, bu ilginç ağaç türü, süs ağaçları içinde farklı bir yere sahip.7 ilâ 25 m. yüksekliğe ulaşabilen bu ağaçların en ilginç özelliklerinden biri, kırmızımsı, turuncu ya da kızıl renkli çan şeklinde çiçeklere sahip olması.Genellikle kırmızı açan ancak sarı renkte çiçekleri de bulunan ağacın çiçekleri laleye benzediği için lale ağacı adıyla biliniyor.Bazı bölgelerde çiçeklerin durumundan dolayı çeşme ağacı da deniliyor.Yemyeşil ağacın dallarında açan kırmızı çiçekler mükemmel bir görüntü oluştururken, bu çiçekler yüzlerce farklı kuşu da kendisine çekiyor.

Bu çiçeklerin ampul şeklinde olan tomurcuklarının çan şeklinde açılarak içlerinde havadaki çiğ ve nem yolu ile su toplamaları, kuşlar için de su ihtiyaçlarını karşılayacak alternatif bir su kaynağı olma özelliği taşıyor.

Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı (nuru) kılan Allah'adır. (Bundan) Sonra bile, inkar edenler, Rablerine (birtakım varlıkları ve güçleri) denk tutuyorlar. (En'am Suresi, 1)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder