29 Ekim 2013 Salı

Etrafımızdaki cinlere, şeytanlar ve zombilere karşı nasıl davranmalıyız?


Etrafımızdaki cinlere, şeytanlar ve zombilere karşı nasıl davranmalıyız?
Karşındakinin ne olduğu önemli değil, senin nasıl davrandığın önemli.

Bir arkadaşımız sormuş: etrafımızdaki cinlere, şeytanlar ve zombilere karşı nasıl davranmalıyız?
Daha önce yazdığım yazılarda Kuran’da bazıinsanlar için şöyle bildirildiğini söylemiştim:
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)
Bu aslında anlayan kişiler için çok önemli bir bilgi. Allah gördüğümüz belki de binlerce insanın insan görünümünde olduklarını ama görmeyen gözlere, duymayan kulaklara sahip olduklarını, kalplerinin de bomboş olduğunu söylüyor. Bu insanlar adeta zombi gibiler, yaşıyor gibi gözüküyorlar ama aslında yaşamıyorlar. Allah bize görüntü olarak böyle birkalabalık insan görüntüsü gösteriyor. Bunun bir diğer hikmeti de şu: Allah insanların çoğuna uyacak olursan seni Allah yolundan saptırırlar” diyor. Sonuçta burada da insanlara çoğunluğa uymama uyarısı var.
Yeryüzünde insan görüntüsünde cinlerin ve şeytanların da olacağını biliyoruz. Bu bilgilere bakarak arkadaşımızın sorusuna cevap verirsek, bizim imtihana tabi olduğumuz bir yaşam şekli var. Çocuk doğar, büyür, gelişir, aklı yerine geldiği andan itibaren de imtihanı başlar. Bizim için önemli olan sürekli imtihan olmamızdır. Onun dışında karşımızdaki insan ruh sahibi bir insan mı, yoksa değil mi, yoksa karşımızdaki insan görünümündeki bir cin mi, bu önemli değil. Biz karşımızdaki kim olursa olsun ona karşı Kuran ahlakıyla davranmakla yükümlüyüz. Daima doğru olmakla, dürüst olmakla, vicdanlı olmakla, samimi olmakla yükümlüyüz. Yaptığımız her işte Allah’ın rızasını seçmekle yükümlüyüz. İnsanın yapması gereken yalnızca samimi olmak, Allah’a dayanıp güvenmek, daima imtihan olduğunun bilincinde olmaktır. Onun dışında her insan Allah’ın huzurunda tek başına hesap verecektir. Bu yüzden Allah yolundan sapmış milyonlarca insanın görüntüsü sakın sizi saptırmasın, yoksa ahirette “gerçekten bu görüntüler bana gösterilmiş, ne kadar da yanılmışım”” diyerek çok pişman olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder